Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant
Zo svojho profesionálneho trónu sa mi vrátil maród – moje krajšie ja. Hlások nádherne „čerepatý“ –...
Býčie žľazy ako utopence
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme...
Opečená tortilla plnená zemiakmi
Na tento recept mozeme pouzit zemiaky, co nam zvysili z predchadzajuceho jedla ale aj odrezky...
Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....
Pomarančovo-makový koláč trošku inak (Orange Poppyseed Cake)
Keďže dnes máme krásne upršané počasie tak som sa zase dala do pečenia. Tento recept je...
Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.
Vianoce v Chorvátsku
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti, narodne slane jedlo ktore sa papa...
Pórová polievka
Zdravá jarná, zelená, dobrá! Robievam so smotanou, no tentokrát som sa rozhodla vyskúšať bez...
Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...
Sliepka na čiernom korení
Recept je veľmi jednoduchý, ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine. Možno...
Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom
Táto polievočka je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi...
Držková polievka
Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny....
Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Kandizovaný zázvor
aktuálna protichrípková medicínka, zdroj z jednej oblúbenej tv relácie, doplnené literatúrou, prispôsobené našej rodine.
Šošovicová polievka
Šošovicu deň pred varením namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju v tej istej vode...
Vrtuľky s orechami a makom
Stojí za vyskušanie toto kysnuté cesto. Kysnuté cesto, ktoré nehnetieme dlho. Cesto urobíme večer a do rána...
Kysnutý závin plnený pudingom
Robim ho veľmi rada , pri pečeni sa mi vracaju spomienky na detstvo, keď som netrpezlivo čakala...
Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo....
Cesnačka
Môj recept, ktorý som si poskladal s ostatných receptov podľa svojho uváženia.
Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...
Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...
Fazuľovica mojej maminy
Ani neviem či mám tento recept zaradiť k polievkam, alebo hlavnému jedlu... My ju máme...
Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...
Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...
Kapustné pirohy s máčankou
Možno viacerí z vás o tomto jedle už počuli, je charakteristické pre oblasť východného Slovenska, ...
Rizoto s paradajkami
... v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré...