Polievka Hokkaido (Fotorecept)

katka9296 - fotkakatka9296, 15. septembra 2015
Polievka Hokkaido (Fotorecept)
Foto: katka9296

Výborná a zdravá polievočka, ktorá je u nás veľmi obľúbená.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
2-3  PL
2 krajce




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si pripravíme, aby sme na nič nezabudli.

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame ju na kocky, rovnako aj zemiaky. Mrkvu a jeden cesnak pokrájame na koliečka, cibuľu nadrobno.

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku a nakrájaný cesnak osmažíme na oleji do sklovita.

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuľke pridáme tekvicu, zemiaky a mrkvu. Všetko dobre premiešame.

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vodou, osolíme a prikryjeme. Necháme variť cca 20 minút.

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď máme zeleninu mäkkú, odstavíme polievku nabok a rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vznikol hladký krém. Potom polievku znova postavíme na sporák a pridáme smotanu. Necháme zavariť a podľa potreby dochutíme.

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Odrežeme 2 krajce chleba, ktoré pokrájame na kocky a opečieme na panvici na troche oleja. Dobrú chuť!! :)

    Polievka Hokkaido (Fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

boxik
Polievočka je to taká aká má byť , ale tekvica hokkaido vyzerá inak a polievka z neho je asi jedničkou z tekvicovej produkcie aj farbou a aj chuťou ,toto čo máš je obyčajná tekvica, skús použiť tú správnu tekvicu hokkaido a uvidíš ako si všetci budete oblizovať prsty.
1x adel
katka9296
Ďakujem za upozornenia, nabudúce vyskúšam pravú Hokkaido :)
buchtabuchta
@katka9296 , mne sa neodoslal celý komentár k receptu. Ja z hokkaido robím veľmi jednoduchú polievku - trochu cibule na olej, strúčik cesnaku do toho, soľ, korenie, pridám kocky tekvice, podlejem , rozmixujem. A navrch dám tekvicový olej a opražené tekvicové semiačka. Je to delikatesa, a tá farba. V živote ma nenapadlo robiť polievku z obyčajnej tekvice, a mám takú obrovskú špagetovú v chladničke, tak vyskúšam ten tvoj.
maximamaximova
Katka si šikulka ale dievčatá majú pravdu... skús polievčku z hokkaida a nemusíš do nej inú zeleninu dať. Hlavne tam nedávaj zemiaky. Je to veľmi hustá krémová polievočka a keď navrch na miesto tých krutónov dáš lyžicu kyslej smotany...paráda. Nech sa Ti darí v kuchárskom umení, dnes je to vzácnosť v Tvojom veku !!!
2010
Ked budes robit polievku, z tekvice znova, jasne ze tam pridaj zeleninu a este ked mas daaky vyvar uvar tu zeleninu v nom. Hokkaido - osobna preferencia? robili sme test nic moc -velmi sladka. , Hokkaido, Butternut squash, Blue squash. Blue jasne chutovo vyhrala.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia