Rýchla cesnačka

exotka0207 - fotkaexotka0207, 5. decembra 2011

Výborná polievka vhodná na zabíjanie bacilov ;) ja ju osobne milujem pretože bývam často chorá a naozaj je lepšie ako sto doktorov pri chrípke Zobraziť celý popisVýborná polievka vhodná na zabíjanie bacilov ;) ja ju osobne milujem pretože bývam často chorá a naozaj je lepšie ako sto doktorov pri chrípke :)

5-6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
1-2 ks
2 ks kocka
0,5 ČL
podľa chuti
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájame si zemiaky na kocky. (čím menšie, tým skôr je polievka hotová :)

    Rýchla cesnačka - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájanú klobásku.

    Rýchla cesnačka - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vodou, pridáme kocky masoxu a dáme variť.

    Rýchla cesnačka - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme červenú papriku a rascu. Privedieme do varu a necháme pomaly variť. Po 10 minútach ochutnáme, podľa chuti pridáme vegetu.

    Rýchla cesnačka - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si nachystáme cesnak. Ja dávam väčšinou celý, pretože ľúbime cesnakové. Keď nám zemiaky zmäknú, polievku úplne stíšime a pridáme rozpučený cesnak. Ešte minutku - dve povaríme a odstavíme.

    Rýchla cesnačka - obrázok 5
  6. 6

    Servírujeme :)

    Rýchla cesnačka - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexdidi
Tiež robím často cesnakovú polievku,je u nás obľúbená,zvlášť jeden môj vnuk by ju jedol aj každý deň.My však radšej bez doplnkov(klobása,masox...) a veľa cesnaku,lebo nám tak chutí(pridala som aj na Varechu).Manžel by určite privítal skôr tvoju variantu,lebo ten by klobásu jedol vždy a všade.V bode 5 si asi myslela celú hlavku cesnaku,lebo strúčik by asi bolo málo...
grinchester
Tak, tvoja skvelá polievka mi už rozvoniava kuchyňu a chuťovo je naozaj skvelá. Tá klobáska urobila v polievke svoje čaro :) . Ďakujem za recept. Určite sa u nás doma udrží veľmi dlho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia