Tagliatelle s pórom, šunkou, šampiňónmi

bubelka - fotkabubelka, 10. decembra 2014
Tagliatelle s pórom, šunkou, šampiňónmi
Foto: bubelka

Ak máte chuť na rýchly obed a milujete cestoviny, skúste túto rýchlovku :)

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
100 g čerstvé
200 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Pór nakrájajte na kolieska a poduste na oleji. Pridajte na kocky nakrájané a očistené šampiňóny, poduste 10 min. Nakoniec pridajte na malé pásiky pokrájanú šunku (odporúčam nejakú jemne zaúdenú, výborná je šunka od kosti), vytlačte bambino a prilejte smotanu. Ešte chvíľu povarte, kým to nezačne bublať, dochuťte korením. Soľ nie je potrebná, kedže bambino a šunka sú dosť slané samé o sebe.

  2. 2

    Uvarte cestoviny, môžu byť akékoľvek, no tagliatelle sú ideálne. Zmiešajte s už pripravenou pórovo-šunkovo-šampiňovou zmesou a podávajte posypané parmezánom.

Diskusia k receptu

lizatko
No a co, aj v brokolicovej polievke je vyborne... A na opecenom chlebe potretom cesnakom genialne!!! Najlepsie "zradlo" na svete!
bubelka
@mirop môžeš ho nahradiť aj niečím iným, ja ho v kuchyni inak vobec nepoužívam, a doma ho ani na chlieb nejeme, no do týchto cestovin sa perfektne hodi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia