Pivo fotorecept

mojack - fotkamojack, 14. decembra 2013
Pivo (fotorecept)
Foto: mojack

Chutný, jednoduchý, rýchly a zábavny recept. Tento dezert môže byť nielen na 1.apríla po prípade na Silvestra ale tiež je vhodný pre deti alebo dokonca aj pre detské narodeniny.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

700 ml
4 - 5 PL
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jablkovej šťavy namočíme plátky želatíny.Trochu som nahriala aby sa mi skôr rozpustila.

    Pivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám hnedý cukor- dostane tu správnu pivovú farbu.Miešam aby sa mi rozpustil.

    Pivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je už rozpustený cukor a želatína odoberiem asi 50 ml a odložím.

    Pivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zbytok rozlejem do pripravených pohárov

    Pivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a dám do chladu stuhnúť.

    Pivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak jablkové želé máme stuhnuté , prichystáme si penu. Tá jednoducho musí byť .. Odloženú šťavu - 50 ml, bod č.3 si jednoducho tyčovým ponorným mixérom vymiešam- vymixujem :-)) Krásnu jablkovú penu

    Pivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    lyžicou preložím na želé.

    Pivo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... nie nie pivo to nie je ...

    Pivo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...ale je to jablkový dezert. :-)))

    Pivo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...aj tento fešák unavený zo školy sa dal nachytať . :-)))))))))))))))))))

    Pivo (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
toto nema chybu! ja ze na vrchu slahacka, a ono to cele jablkove, kto to vymyslel ? volakedy predavali navlas taketo pohare pivove zaliate ako kamuflaz, toto je ale vyssi level :)
pripomína mi to pivo z môjho detstva - vtedy sa predávali také malinké flaštičky a veru si už nepamätám čím to bolo plnené, ale vyzeralo to podobne ako to tvoje - super nápad
Mojack, kym pivo v pohare je v chladnicke, odlozena cast na penu nestuhne? Mozem vyslahat iba ak je uplne tekute? A ak sa mi stuhne medzitym aj to co som odlozila na penu, mozem trosku zohriat aby zase to bolo tekute a potom vyslahat? Funguje to tak?

Pridaj komentár k receptu: