Tento recept je pre vás, čo sa učíte variť, ale aj pre každého, kto nemá čas a chce mať doma rýchlo niečo teplé a Zobraziť celý popisTento recept je pre vás, čo sa učíte variť, ale aj pre každého, kto nemá čas a chce mať doma rýchlo niečo teplé a zdravé. Ale hlavne pre vás ženy, ktoré majú plné zúbky stánia za šporákom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak ako na to? Jednoducho a rýchlo. Zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na tenučké plátky. Medzi tým na dvoch lyžiciach masla opražíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlatista a pridáme k nej na plátky nakrájané zemiaky, ktoré mierne osolíme. Podlejeme trochou vývaru a chvíľku podusíme pod pokrievkou.
- 2
Potom dáme preč pokrievku, prilejeme vriaci vývar alebo bujún zo zeleninovej či mäsovej kocky a rascu. Varíme na miernom ohni asi 15 minút. Miešame často.
- 3
Dáme dole z ohňa, rozmixujeme na krémovú riedku polievkovitú kašu. Ak je na hustú polievku predsa len prihustá, zriedime bujónom alebo mliečkom. Ak je riedka, tak ju zjeme aj tak. Pridáme do horúcej polievky zvyšný kúsok masla, primiešame sladkú smotanu a dosolíme, ak je treba. Na záver pridáme štipku medzi prstami rozdrvenej majoránky a posekanej petržlenovej vňate. Hotovo!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu