Blesková zemiaková polievka

zemo - fotkazemo, 19. októbra 2009

Tento recept je pre vás, čo sa učíte variť, ale aj pre každého, kto nemá čas a chce mať doma rýchlo niečo teplé a Zobraziť celý popisTento recept je pre vás, čo sa učíte variť, ale aj pre každého, kto nemá čas a chce mať doma rýchlo niečo teplé a zdravé. Ale hlavne pre vás ženy, ktoré majú plné zúbky stánia za šporákom.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 lyžice
1 liter
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Tak ako na to? Jednoducho a rýchlo. Zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na tenučké plátky. Medzi tým na dvoch lyžiciach masla opražíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlatista a pridáme k nej na plátky nakrájané zemiaky, ktoré mierne osolíme. Podlejeme trochou vývaru a chvíľku podusíme pod pokrievkou.

  2. 2

    Potom dáme preč pokrievku, prilejeme vriaci vývar alebo bujún zo zeleninovej či mäsovej kocky a rascu. Varíme na miernom ohni asi 15 minút. Miešame často.

  3. 3

    Dáme dole z ohňa, rozmixujeme na krémovú riedku polievkovitú kašu. Ak je na hustú polievku predsa len prihustá, zriedime bujónom alebo mliečkom. Ak je riedka, tak ju zjeme aj tak. Pridáme do horúcej polievky zvyšný kúsok masla, primiešame sladkú smotanu a dosolíme, ak je treba. Na záver pridáme štipku medzi prstami rozdrvenej majoránky a posekanej petržlenovej vňate. Hotovo!

Diskusia k receptu

zemo
nemáš za čo a dobrá chuť všetkým, čo potom budú taniere vylizovať keď sa u vás navarí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia