Foto: pupava
Milujem(e) krémové polievky! Konkrétne táto je nielen chutná, ale tiež sýta a práce s ňou tiež je veľa, takže čo viac si priať? (:
Postup
-
1
Cibuľku nakrájame (aj so zelenými cíbikmi) na malé kúsky a na masle opečieme. Dávame pozor, aby veľmi nezhnedla.
- 2
V druhom hrnci si pripravíme zeleninový vývar. Keď je cibuľka opečená akurát, zalejeme ju vývarom.
- 3
V miske si zatiaľ zmiešame posekanú petržlenovú vňať, pažítku, majorán, bazalku s kyslou smotanou. Dochutíme korením, prípadne soľou.
- 4
Vývar zalejeme smotanovo-bylinkovou zmesou a za stáleho miešania privedieme k varu.
- 5
Ponorným mixérom všetko rozmixujeme.
- 6
Ako doplnok nikdy nezaškodia krutóny. Jednoducho nakrájame chlieb na kocky a buď ho na chvíľku (2-3 minúty) hodíme do rúry, alebo pripečieme na panvici, kým nie je chlieb pekne hnedý a chrumkavý. Dobrú chuť (:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu