Polievka z jarnej cibuľky

pupava - fotkapupava, 25. marca 2013
Polievka z jarnej cibuľky
Foto: pupava

Milujem(e) krémové polievky! Konkrétne táto je nielen chutná, ale tiež sýta a práce s ňou tiež je veľa, takže čo viac si priať? (:

Suroviny

9 ks
1 l
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame (aj so zelenými cíbikmi) na malé kúsky a na masle opečieme. Dávame pozor, aby veľmi nezhnedla.

  2. 2

    V druhom hrnci si pripravíme zeleninový vývar. Keď je cibuľka opečená akurát, zalejeme ju vývarom.

  3. 3

    V miske si zatiaľ zmiešame posekanú petržlenovú vňať, pažítku, majorán, bazalku s kyslou smotanou. Dochutíme korením, prípadne soľou.

  4. 4

    Vývar zalejeme smotanovo-bylinkovou zmesou a za stáleho miešania privedieme k varu.

  5. 5

    Ponorným mixérom všetko rozmixujeme.

  6. 6

    Ako doplnok nikdy nezaškodia krutóny. Jednoducho nakrájame chlieb na kocky a buď ho na chvíľku (2-3 minúty) hodíme do rúry, alebo pripečieme na panvici, kým nie je chlieb pekne hnedý a chrumkavý. Dobrú chuť (:

Diskusia k receptu

mijaita
Pro me dobry inspirace. Uvarim sice trochu jinak, ale napad polevky z jarni cibulky je "palec nahoru" . Dik! :-)
tamik
Výborná polievočka... :) akurát ti chýba v surovinách kyslá smotana :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia