Žemľovka s makom, jablkami a vtáčím mliekom fotorecept
Foto: ancicka
Dúfam,že žemľovku vie každý urobiť,no ja som si troška vymyslela netradičnú s makom a na vrch žemľovky som urobila vtáčie mlieko.Chcela som troška pozmeniť.Výborna Zobraziť celý popisDúfam,že žemľovku vie každý urobiť,no ja som si troška vymyslela netradičnú s makom a na vrch žemľovky som urobila vtáčie mlieko.Chcela som troška pozmeniť.Výborna jak za teplá ,tak aj za studena aj ako dezert.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10 - 12 ks (alebo vianočka) |
|
1 l |
|
3 ks |
|
100 g |
|
5 - 6 PL |
|
1 hrsť (nemusia byť) |
|
1 ks |
|
100 g |
|
podľa potreby |
|
Vtáčie mlieko: | |
1 l |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 PL (do mlieka) |
|
3 PL (do snehu) |
|
Postup
-
1
Mlieko som si zohriala s cukrom a pridala som maslo,aby sa rozpustilo v tepkom mlieku.Do mlieka som pridala hrozienka
-
2
a mak mletý,aby troška nabutnali.
-
3
Ja som použila vianočku,2 ks,ale kľudne môžte použiť rohliky.Vianočku som si kúpila pred skončením záruky za polovičnú cenu,takže som mala 2 za 1 cenu.
-
4
ked mi mlieko prechladlo,tak som postupne namáčala vianočku do mlieka,tak že som vždy zamiešala,lebo mak bol usadený na dne.
-
5
na to som použila zavarané jablká.posýpala som vanilkovým cukrom a škoricou.Zakryla som druhou vrstvou vianočky a dala zapiecť na 20 min.
-
6
Medzi tým som urobila vtáčie mlieko.http://varecha.pravda.sk/recepty/vtacie-mlieko-fotorecept/19708-recept.html.
-
7
Po upečení navrstvím na žemľovku,
-
8
a nechám vychladiť.
-
9
Dobrú chuť.
( na vrch by som si ešte dala šľahačku) no čo už, keď mám rada sladkosti.