Foto: monty469
Fazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si k tomu dáme tzv. hrubú lokšu, ale tento krát Zobraziť celý popisFazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si k tomu dáme tzv. hrubú lokšu, ale tento krát som upiekla cesnakový posúch od @kimlo :) Jeho prípravou som "zamorila" celý dom cesnakovou vôňou, ale výsledok stojí za to. Dobrú chuť priatelia !
Suroviny
300 g (biela, tmavá) |
|
1/2 kg |
|
4 strúčiky |
|
1/2 litra |
|
400 ml |
|
100 g |
|
3 ks |
|
3 guličky |
|
|
|
|
|
cca 2 l |
|
2 PL |
|
Zásmažka: | |
1 ks |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Fazuľu si deň pred varením namočíme.
- 2
Fazuľu dáme variť, pridáme bobkový list, nové celé korenie a údenú slaninu. Ja používam aj kože z domácej slaniny, pre vôňu a chuť (na konci ich vyberiem).
- 3
Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky, soľ, čierne mleté korenie a varíme do zmäknutia. Potom pridáme pretlačený cesnak , 250 ml mlieka a vo zvyšnom mlieku rozmiešame paradajkový pretlak s polohrubou múkou a vlejeme do fazule, premiešame a povaríme. Odstavíme a pripravíme si zásmažku.
- 4
Zásmažka: Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na bravčovej masti do zlatista. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku. Vlejeme k fazuli. Premiešame a máme hotovo. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/magazin/kucharska-kniha-na-varecha-sk/1...
Dakujem ti velmi pekne. S klobaskov to musi byt skvele ;-)
Oprava - s klobaskou ;-)