Foto: bambulkaaa
Jedlo môjho detstva obyčajné no chutné moja mama ho robievala s bielou kapustou ale aj s kvasenou u nás boli obľúbené oboje :)
Postup
-
1
Najprv si všetko potrebné načistíme a nakrájame tj. : kapustu, cibuľu, zemiaky, slaninku. Slaninu si dáme opražiť v rajničke ja dávam aj kúsok oleja aby sa mi slaninka neprilepila na dno pokiaľ pustí masť.
-
2
Potom si nastrúhame očistenú bielu kapustu kto nemá strúhadlo tak si ju môže narezať na malé rezance.
-
3
Očistíme si cibuľu, nakrájame na drobno a dáme do rajnici pražiť na oleji.
-
4
Zemiaky si očistíme, nakrájame na malé kocky dáme do hrnca pridáme soľ, ml.rascu, vegetu, troška oleja zalejeme vodou a dáme variť. Nemali by byť rozvarené treba ich sledovať pri varení. Keď sú uvarené scedíme ich z vody a dáme ich zatiaľ na bok.
-
5
Keď máme cibuľu opraženú pridáme ml. korenie, ml. rascu podlejeme vodou necháme troška prevrieť a potom pridáme nastrúhanú kapustu, vegetu, soľ a ak je málo vody ešte prilejeme, zakryjeme ju a necháme dusiť až nám kapusta zmäkne potom ak treba ešte dokoreníme a kto chce pridá podľa chuti cukor.
-
6
Keď máme kapustu hotovú pridáme k nej uvarené zemiaky a opraženú slaninku a všetko spolu zamiešame ak treba ešte dochutíme necháme troška prejsť varom, vypneme a prikryjeme pokrievkou pokiaľ si urobíme nokerle na ktoré mám recept tu od Vás na Vareche :) Píšem to preto aby znova nebol komentár na môj recept že taký tu už je...
-
7
Nokerle si urobíme zmiešaním všetkých surovín v miske.
-
8
Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu s pridaním soli. Keď nám voda vrie pretlačíme si nokerle premiešame ich aby sa nám nezlepili do jednej guči :) a keď nám vyplávajú na povrch a voda nám začne dávať náznak vretia nokelrle vyberieme sitkom rovno do rajnici s kapustou a zamiešame to spolu.
-
9
Vyplávané na povrchu
-
10
Nepísala som koľko presne korenín lebo to si už vie každá kuchárka určiť sama podľa množstva pre koľkých papáčov varí :) No a tu je konečný pohľad prajem Vám dobrú chuť :)
Diskusia k receptu