Koreňová zelenina na mede a cesnaku

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Koreňová zelenina na mede a cesnaku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
4-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

 stredne veľká
 stredne veľký
4 strúčiky nakrájané na tenké plátky
1/4 ks
2 PL
4 vetvičky
podľa potreby
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na plátky. Vložíme do vriacej vody a varíme 4–8 minút podľa toho, aké hrubé plátky sme nakrájali. Po uvarení zeleninu schladíme, musí zostať chrumkavá.

  2. 2

    Potom na panvičke rozpustíme maslo s medom, pridáme cesnak a restujeme dozlatista. Pridáme koreňovú zeleninu a prehrejeme. Solíme a koreníme podľa svojich potrieb a chuti.

  3. 3

    Toto jedlo môžeme podávať ako prílohu k pečeným mäsám alebo posypané ovsenými vločkami ako vegetariánske jedlo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia