Koreňová zelenina na mede a cesnaku
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
nezávislý šéfkuchár, 23. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
4-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
stredne veľká |
|
stredne veľký |
|
4 strúčiky nakrájané na tenké plátky |
|
1/4 ks |
|
2 PL |
|
4 vetvičky |
|
|
|
podľa potreby |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na plátky. Vložíme do vriacej vody a varíme 4–8 minút podľa toho, aké hrubé plátky sme nakrájali. Po uvarení zeleninu schladíme, musí zostať chrumkavá.
- 2
Potom na panvičke rozpustíme maslo s medom, pridáme cesnak a restujeme dozlatista. Pridáme koreňovú zeleninu a prehrejeme. Solíme a koreníme podľa svojich potrieb a chuti.
- 3
Toto jedlo môžeme podávať ako prílohu k pečeným mäsám alebo posypané ovsenými vločkami ako vegetariánske jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu