prazdny

Chutná zapečená fazuľa

Bezmäsité jedlá

Komerčný recept<br /> Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo...

prazdny

Čokoládový krém

Bezmäsité jedlá

Čokoládový krém (ang. Chocolate Ganage) je niečo ako rozpustená čokoláda, ale má lepšiu chuť. Používa...

prazdny

Turecký mäsovo– zeleninový güvec

Hlavné jedlá

Jahňacie mäso nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do hrnca a na miernom ohni dusíme približne hodinu, kým sa...

prazdny

Domáca čokoládová Nutella

Bezmäsité jedlá

Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

prazdny

Výborná hrášková ryža

Bezmäsité jedlá

Rýchla a veľmi chutná príloha k mäsu, zelenine a rôznym iným jedlám. Ryža, hrášok...

prazdny

Špagety carbonara à la Bogar

Cestoviny

Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví.....

prazdny

Silný miešaný vývar

Bravčové mäso

Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je...

prazdny

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Bravčové mäso

Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

prazdny

Zemiaková polievka s hríbikmi

Bezmäsité jedlá

Mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky dáme variť. Každú zeleninu osobitne. Uvaríme do trištvrte....

prazdny

Paráková nedeľa s kelovou omáčkou

Kuracie mäso

Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...

prazdny

Gemerské guľky

Bravčové mäso

Je to tradičné gemerské jedlo- jedlo môjho detstva.

prazdny

Fırın Sütlaç (ryžový puding)

Dezerty

Opäť niečo z tureckej kuchyne...

prazdny

Tvarohové guľky s višňami

Bezmäsité jedlá

Rýchle, jednoduché a hlavne rýchlo miznúce :)

prazdny

Slivkové gule s makom

Bezmäsité jedlá

Recept na slivkové gule podľa našej babičky.

prazdny

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

prazdny

Moskovské placky

Dezerty

Moskovské placky (známe aj ako Marokánky, alebo sladký podlesník) pekávam vždy na Vianoce. Proste mňamkoláčik...

prazdny

Kuracie prsia so zeleninou a kečupom

Hlavné jedlá

K tomuto receptu ma inšpirovala vnučka. Veľmi miluje kečup a kuracie prsia . Tak som dnes...

prazdny

Čokoládove rezy

Dezerty

Jemné, lahodné.

prazdny

Krémová hubová polievka v bochníku

Bezmäsité jedlá

1. hríby uvaríme vo vode asi 10 min, scedíme 2. na masle si opražíme...

prazdny

Chrenová jemná omáčka k hovädziemu z polievky

Bezmäsité jedlá

Po návšteve švagra Lacka nám v polievke ostal krásny „falatek“ hovädzieho. Paradajková omáčka sa nám už...

prazdny

Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou

Bravčové mäso

Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme...

prazdny

Predobrená prepražená

Nápoje

Toto určite pozná staršia generácia ako lahodné pitie pri zabíjačkach, svadbách a samozrejme na sviatky, ...

prazdny

Hrubý zemiakový šalát, bugľačský -fotorecept

Bezmäsité jedlá

Tento šalát z varených zemiakov, si pamätám od dieťaťa. Bol to prvý šalát, s ktorým som sa...

prazdny

Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára

Bezmäsité jedlá

Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások...

prazdny

Pekná bryndzová polievka

Bezmäsité jedlá

Foto je zlé kvôli svetlu v kuchyni, najbližšie odfotím lepšie. :)

prazdny

Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi

Bezmäsité jedlá

Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie...

prazdny

Kuracie mäso s bielou fazuľou

Kuracie mäso

V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...

prazdny

Krémová mrkvová polievka s ryžou a citrónovou šťavou

Večera

Túto polievku si veľmi rada pripravujem a najmä vtedy, keď sa mi príliš nechce do varenia....

prazdny

Púpavový sirup

Nápoje

240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť...