Opičie maslo

evani - fotkaevani, 20. mája 2015
Opičie maslo
Foto: evani

Tento recept som objavila na albert.cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov (u nás teda nie :D ), takže je super, Zobraziť celý popisTento recept som objavila na albert.cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov (u nás teda nie :D ), takže je super, keď dostanete chuť na sladké a nič iné nie je po ruke :) Avšak nemožno tvrdiť, že by bol nejaký zdravý vzhľadom na obsah cukru, ale raz za čas si môžeme dopriať :)

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
560 g
300 g
20 g
5 PL




Postup

  1. 1

    Olúpeme banány, nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do hlbšieho hrnca.

  2. 2

    Pridáme ďalšie suroviny a privedieme k varu za stáleho miešania na miernom ohni.

  3. 3

    Banány sa postupne rozvaria a vznikne hmota pripomínajúca džem.

  4. 4

    Zmesou naplníme sterilizované poháre a vychladíme. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

mijaita
Odnekud uz ho nejakou dobu znam, delala jsem asi 3x, to nejde, to je za chvili prazdna sklenice ! :-) Kupuju ve zdrave vyzive lupinky kokosu. No a doslova bych se uzrala. Vsechny tyhle lahodky mam radsi nez buchty a kolace. Skvely recept, fakt! *****
mijaita
p.s. dobre je jeste i s jabkama a skorici. Davam min citronu.
evani
Aj s jablkami moze byt skvele :3 To ano, to je zavislost, ako s orieskami, ked zacnete nie a nie prestat :D
venusa
Stojí to zato, mať všetko v jednom a podľa chuti, no pre istotu by som to na pár minút šmrncla na sterilizáciu. Perfektné, aj na spojenie iných druhov.
tonicek
Jednoduchý a dobrý recept,bohužel dlouho v ledničce nevydrží,musí se hlídat děti i dospělí .Nejlépe dělat dvě porce najednou.Díky za recept.
zolik
@evani recept som otvorila zo zvedavosti. kvoli nazvu. som uprimne rada, ze je to z bananov.
zolik
@evani , tak dobre, odpoviem ti uplne uprimne (a vykat mne nemusis, ja si dokonca vykanie na Vareche vyprosujem). Tak k teme. Ja poznam bravcovu mast (z brava) kacaciu pecienku (z kacice) husaciu pastetu (z husy). No co myslis, ze ma asi tak napadlo ako prve? No jasne ze ma ako prve napadlo, ze si vytapala opicu!
evani
Ja netýkam cudzím a starším, a je mi jedno kde, príde mi to slušné :) tak k téme : zaujímave zmýšľanie :) ja zase poznám lávový koláč, ktorý nie je z lávy, veľkonočného barančeka, ktorý nie je z baraniny, krabie tyčinky, ktoré nie sú z kraba, tak preto som to asi nepochopila.. Ale to je jedno v podstate, hlavne, že recept je fajn :) Pekný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia