Pečenová nátierka

azza - bez fotkyazza, 7. septembra 2010

Túto pomazánku mám veľmi rád a vydrží dlho v chladničke.

10-15
porcií
50 minút
príprava
75-80 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
1,5 kg
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň si obvaríme ,nie dlho aby nebola tvrda .Slaninku si uvaríme v inom hrnci do mäkka. Ciduľu si pokrájame ma kocky a popražíme na masti do hneda.

  2. 2

    Po uvarení všetko spolu niekoľko krát zomelieme(môžeme rozmixovať) kým nieje hmota jemná.Pridáme soľ,korenie podľa chuti .Poriadne premiešame .

  3. 3

    Zmes naplnime do klobásovych čriev,povaríme cca3min.Vyberieme do studenej vody a necháme schladnúť .Ak nemáme čreva ,zmes dáme do 3dcl fliaš a sterilizujeme cca1hod. Vo fľašiach dlhšie vydrží

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Nátierky, Varené

Diskusia k receptu

ketty3811
tak túto nátierku mám rada,ale ešte som ju nikdy nerobila.Nosila mi ju sestra zo zabíjačky.Vyskúšam podľa tvojho receptu.
duschko
Konecne som objavil recept na urcite dobru pecenovu pomazanku. Uz aj idem k masiarovi. Vyskusam ako do criev, tak aj do flasticiek. Vdaka autorovi za recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha