Kuracie prsia s brokolicou a cestovinou fotorecept
Foto: kvakac
Je to ľahko stráviteľné, zdravšie a pomerne rýchlo uvarené.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
2 ks stredné |
|
1 ks čerstvá |
|
1 zväzok |
|
5 strúčikov |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
20 g |
|
300 ml |
|
(nemusí byť) |
|
|
|
400 g (hrubé slíže atď.) |
|
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na kocky 1,5x1,5 cm. Mrkvu na hranolky. Z brokolice oddelíme ružičky, dáme bokom. Ostatnú časť brokolice očistíme od hrubej šupy a potom pokrájame na hranolky. Čiže spotrebujeme celú brokolicu. Kapiu tak isto na hranolky. Mladú cibuľku krájame na 2 cm kúsky a cesnak posekáme na drobno. Cestovinu dáme variť ako prvú, nech sa urobí počas ostatného varenia. Mäso nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Do hrnca dáme olej a maslo roztopiť. Na to šupneme cibuľu a asi po štyroch minútach pridáme cesnak. Necháme prevoňať.
-
3
A dáme mrkvu, kapiu, zemiaky a brokolicu bez ružíc. Premiešame a podlejeme asi polovicou vývaru. Ďalej dáme sojovú omáčku, kurkumu, čili omáčku a kto chce dá aj trochu vegety. Varíme mocne a miešame tak desať minút.
-
4
Do toho dáme mäso, chvíľu miešame a až mäso obelie prilejeme zvyšok vývaru.
-
5
Chvíľu dusíme a napokon dáme zvyšok brokolice.
-
6
Krátko podusíme a nasypeme uvarenú cestovinu, miešame a dusíme asi tri minúty. Teraz ochutnáme a pripadne osolíme, ale nebude treba vývar a sojovka sú slané. Keď sa to všetko spojí odstavíme hrniec zo sporáku.
-
7
Máme hotové. Nám to veľmi chuti. Možno príde aj vám na chuť.
Vďaka za koment. S tým mäsom máš pravdu, len ja to pravé robím takto. To aby zelenina prerazila to mäso, niekedy aj ja mám chuť na zeleninu, no a kúštik mäsa do toho aby mi neostalo ťažko.
Vďaka za koment, ta cestovina to dobré dochutí.