Pohánkové halušky s kyslou kapustou a falošnou slaninkou fotorecept
Foto: dorisa
Tento pokrm je uvarený podľa markobiotickej kuchárky na nete. Dcére aj vnučke chutil, uvarila ho dcéra.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na jedlo.
-
2
Z pohankovej múky , soli a vody vypracujeme cesto. necháme chvíľu postáť. Či je cesto dostatočne husté na halušky zistíme, keď niekoľko halušiek vhodíme do vriacej vody , ak sa nerozvaria, tak je dobré. Pohanková múka nemá lepok, tak cesto treba robiť hustejšie.
-
3
Z cesta nahádžeme halušky, ktoré po uvarení vyberieme.
-
4
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na nej udusíme kyslú kapustu.
-
5
Kapustu pridáme k haluškám.
- 6
Na panvici si urobíme falošnú opraženú slaninku: Na olivový olej dáme cibuľku, osmahneme, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a údené tofu. spolu smažíme, nakoniec pokvapkáme sójovou omáčkou Kikkoman.
- 7
Pridáme na vrch pri servírovaní jedla. Dobrú chuť.
- 6
Diskusia k receptu