Grilážová plnka bez Salka

wildrane - fotkawildrane, 16. januára 2011

Nakoľko moji krpci milujú griláž, a všetky koláče kde ide Salko v akejkoľvek podobe a počet spotrebovaných Salk k Vianociam a Zobraziť celý popisNakoľko moji krpci milujú griláž, a všetky koláče kde ide Salko v akejkoľvek podobe a počet spotrebovaných Salk k Vianociam a veľkej noci stúpol na veľký počet, vyskúšala som raz recept od kolegyne p. Rožkovej. Už 10 rokov ním plním griláž, tento rok som zvyšok plnky pridala aj do šuhajd a boli výborné.

Suroviny

500 g
2
1 dcl
1
200  g




Postup

  1. 1

    250 g cukru upálime, pridáme smetol, potom pridáme zbytok (250g) cukru, miešame kým sa cukor nerozpustí a vlejeme, za stáleho miešania, v mlieku rozšlahaná vajcia, nakoniec pridáme posekané orechy ( ja ich pomeliem na mlynčeku a pridávam viacej, cca 250-300). Natrieť na oblátky , zaťažiť, odložiť na chladné miesto, na druhý deň pokrájať a ozdobiť čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

aroooo
zbožňujem karamel,veľmi dávno som ho chcela spraviť,ale sa mi nerozvaril,boli z toho tvrdé nerozvariteľné kúsky ako voľakedy salonky tak sa už bojím.Asi som to mala veľmi rozpálené a keď som tam pridala už neviem čo tak to stvrdlo a nešlo to rozvariť.Ten smetol sa dáva pokrájaný?
dorisa
Ja tiež nepoužívam Salco do griláže. A pri tej cene, už nevedia,čo by mali za to pýtať.
dajanca
bez Salka som ešte nerobila, čo dodať- vyskúšam a potom uvidím... ale asi až v apríli, teraz mi už robí problém aj na sladkosti myslieť (keby to vydržalo čo najdlhšie...) :))
Vďaka za recept...
hubata
Ježišmárja, ale ja tam nikdy nedávam vajcia !!! Doteraz nikomu tam nechýbali..... tak neviem mám dať - nemám dať - mám dať - nemám dať ....
evanaaa
škoda Salka, veď z neho sa dá urobiť výborný krém aj bez karamelu, a do cukru - karamelu zasa stačí dať aj šľahačku alebo smotanu. Buď jedno, alebo druhé.
puntodadino
Ako na karamel? Skuste pri prazeni cukru pridat spetku sody bicarbony.Karamel bude tekuty.
porzellanka
No to je super, u nas Salko nedostat, iba nesladene kondenzovane mlieko - tak som si vzdy vlacila zasoby zo Slovenska.... Skusim nabuduce teda grilaz bez Salka, dufam ze sa mi to podari. Vdaka za recept, ukladam.
marta5
Salko ke drahe,no skusala som aj bez -bolo to ale ine
wildrane
arooo - smetol pokrajaný, pridávam postupne,
marta5 - som si aj ja myslela, že bude iná (plnka), ale keď som ochutnal, takmer na nerozoznanie a decká si to vôbec nevšimli
marienka44
@Wildrane ,este sa vyraba Smetol? Ja som ho v obchode uz davno nevidela. Radsej by som dala maslo s Herou v pomere 1:1.
wildrane
Marienka, asi sa nevyraba, písala siom to z receptu, čo mám odložený, ja pridávam Heru. Ale môžem vyskúšať pomer pol na pol s maslom. Ďakujem za radu
makinka31
V podstate tuto plnku robim do grilaz odkedy ich robim :) ale ja to robim inym postupom, mozno zlozitejsiem, neviem...najskor robim karamel, pridam mlieko, rozmiesam a zahrejem, pridam Heru, ked sa rozpusti odstavim z horaka a vymiesam. Masa nesmie zovriet, potom vychladnut a pridat 1vajce a orechy, nechat prevriet a teple natieram....a ostatne je rovnake:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia