Hustá šošovicová polievka
Foto: simonaaaaaaaa
Výborná šošovicová polievka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu namočíme do vody na 2 hodiny. Vodu z namočenia zlejeme a šošovicu v hrnci zalejeme čerstvou studenou vodou. Privedieme do bodu varu a vodu opäť zlejeme. To preto, aby sme zbavili polievku látok spôsobujúcich nadúvanie.
- 2
Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Prihodíme bobkový list.
- 3
Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Poprášime mletou paprikou a spolu všetko prudko opečieme. Pozor, nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla. Približne 8 minút.
- 4
Zalejeme horúcim vývarom, ktorý som už mala dopredu nachystaný. Pridáme šošovicu a varíme 10 minút. Nesolíme, až ku koncu varenia, aby šošovica nestvrdla...
- 5
Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky a párky, ktoré krájame na kolieska.
- 6
Zemiaky opatrne vložíme do polievky. Varíme 15 minút.
- 7
Pripravíme si zátrepku zmiešaním 2 PL múky a 200 g smotany na šľahanie.
- 8
Do polievky pridáme zátrepku a povaríme ešte 20 minút. Občas premiešame. Polievku vypneme a necháme chvíľu odstáť.
- 9
Ja som viac neokorenila. Na vývar som použila 3 kocky slepačieho bujónu a 2 l vody.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu