Hlivový perkelt so špenátovými haluškami

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 12. januára 2011
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
0,6 l
200+800 g
0,2 l
0,5 kg
100 g
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový vývar a krátko povaríme. Nakoniec zahustíme paprikovou zápražkou, pridáme fazuľové struky a ešte chvíľu povaríme.

  2. 2

    Príloha: Do preosiatej múky postupne primiešame vajíčka, soľ a podusené špenátové listy nakrájané na väčšie kúsky. Pripravíme tuhšie cesto, z ktorého v mierne osolenej vode uvaríme halušky. Hotové halušky premiešame s olejom a ozdobené petržlenovou vňaťou hneď podávame.

Diskusia k receptu

alexdidi
Tiež podľa môjho gusta. Oboje(perkelt i halušky) robím, ale nikdy som ich nepodávala spolu...vyskúšam...
ampara
Ale tie struky na obrázku sú fazuľkové, nie hráškové, či?
terik
Vyzerá to super na pohľad a dúfam, že aj na chuť. Určite ho vyskúšam, mám veľmi rada takého jedlá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia