Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 12. januára 2011
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 12. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový vývar a krátko povaríme. Nakoniec zahustíme paprikovou zápražkou, pridáme fazuľové struky a ešte chvíľu povaríme.
- 2
Príloha: Do preosiatej múky postupne primiešame vajíčka, soľ a podusené špenátové listy nakrájané na väčšie kúsky. Pripravíme tuhšie cesto, z ktorého v mierne osolenej vode uvaríme halušky. Hotové halušky premiešame s olejom a ozdobené petržlenovou vňaťou hneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu