Bačovské halušky

tinca - fotkatinca, 12. mája 2012
Bačovské halušky
Foto: tinca

Májová bryndza tá je najlepšia, bola pomazánka a dnes trošku inak bryndzové halušky. Boli skvelé.

2-3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
cca150 g
150-200 g
100 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Z múky,zemiakov a trošku soli si zarobíme zemiakové cesto na halušky. Suroviny uvádzam orientačne, hlavne múka záleží od vodnatosti zemiakov, ale toto cesto každá gazdinka ovláda. Rozvaríme si vodu a nahádžeme halušky, ja ich hádžem z lopatky ručne, ale zase každá podľa seba.

  2. 2

    Vymiešame bryndzu s pochúťkovou smotanou, pridáme k haluškám a zamiešame. Množstvo bryndze záleží ako máme radi, ja mám rada bohate. Na panvici si opečieme klobásku, ktorú pridáme navrch halušiek.

  3. 3

    Ozdobíme kôpkou bryndze a podávame. Dobrú chuť!

    Bačovské halušky - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexola
mňam, Tinca, halušky sú parádne a ja som nevedela, čo jednoduché dnes variť.... ďakujem za pripomenutie :)
babidka
Halusky s klobaskou - to bude parada! Moj muz ti urcite podakuje ....:-)))
izabella929
no tie ale vyzerajú veru ako bačovské...)))) také ako u nás sa vraví ,,gazdovské,,, paráda Tinka.-)
afataga
vyzeraju dobre, aj ked nemam rada bryndzove, radsej s kapustou
hubata
Že ja som sa dala na žihľavovú diétuuuu .............!!!
sovka62
Máš tie halušky veľmi pekné, práve také mám rada, keď je vidieť, kde ktorá začína a kde končí. Takú brblanicu, kde sú halušky rozvarené a utopené v riedkej bryndzi veru nemusím, ale tie tvoje by som si dala hneď.
margaretka28
dala by som si veru,ale u nás doma ich okrem mňa nikto nechce,tak ich robím málokedy,ale tuším si urobím aj pre seba,takú si mi nahnala chuť.
jarunka
Halusky s pravou bryndzou to by som si dala, aeste ktomu s klobaskou. Ja musim pouzivat len nahradu bryndze.
tinca
@sovka ja preto po salašoch a reštauráciách si to nikdy neobjednám, lebo takú šlichtanicu nemusím, súhlasím s tebou aké majú byť halušky.
sovka62
"Šlichtanica", to si vystihla presne, ani ja si ich radšej nedám inde než doma.
honestka
aj ja ich rada hadzem z lopatky, hoci z domova mame aj sitko. prave som zaucala nevestu ako sme to robievali aby boli spravne- malicke, nerozvarene a chutne. ta klobaska na nich je fajn, my obcas upecieme "canadian bacon" co je tka velmi chuda sunka a tiez su vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia