Foto: tinca
Májová bryndza tá je najlepšia, bola pomazánka a dnes trošku inak bryndzové halušky. Boli skvelé.
2-3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky,zemiakov a trošku soli si zarobíme zemiakové cesto na halušky. Suroviny uvádzam orientačne, hlavne múka záleží od vodnatosti zemiakov, ale toto cesto každá gazdinka ovláda. Rozvaríme si vodu a nahádžeme halušky, ja ich hádžem z lopatky ručne, ale zase každá podľa seba.
- 2
Vymiešame bryndzu s pochúťkovou smotanou, pridáme k haluškám a zamiešame. Množstvo bryndze záleží ako máme radi, ja mám rada bohate. Na panvici si opečieme klobásku, ktorú pridáme navrch halušiek.
- 3
Ozdobíme kôpkou bryndze a podávame. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu