u nás obľúbené, robíme z tohto cesta aj šúľance ....
porcie
Postup
-
1
Z mlieka krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Do misky dáme múku, vajce, soľ, a vychladnutú kašu. Spracujeme na cesto nesmie sa lepiť na ruky. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame na štvorce. Vykôstkované slivky postupne obaľujeme v vytvarujeme guľky. Knedličky varíme v osolenej vode a keď vyplávajú na povrch vyberieme a necháme odkvapkať na sitku. Medzitým strúhanku upražíme nasucho na panvici a zmiešane ju s práškovým cukrom. Knedličky zasypeme strúhankou a polejeme maslom.
-
2
uvaríme kašu z mlieka s krupice
-
3
múka, soľ, a vajce
-
4
pridáme vychladnutú kašu
-
5
vypracujeme cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce
-
6
urobíme guľky
-
7
uvaríme v slanej vode
-
8
keď vyplávajú sú hotové
-
9
necháme odkvapkať
-
10
opražíme strúhanku
-
11
hotovo
Diskusia k receptu