Slivkové knedličky zo Života fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 2. apríla 2011

u nás obľúbené, robíme z tohto cesta aj šúľance ....

4
porcie

Suroviny

500 ml
100 g
300 g
1
 (maslo, strúhanka a cukor na posypanie)




Postup

  1. 1

    Z mlieka krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Do misky dáme múku, vajce, soľ, a vychladnutú kašu. Spracujeme na cesto nesmie sa lepiť na ruky. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame na štvorce. Vykôstkované slivky postupne obaľujeme v vytvarujeme guľky. Knedličky varíme v osolenej vode a keď vyplávajú na povrch vyberieme a necháme odkvapkať na sitku. Medzitým strúhanku upražíme nasucho na panvici a zmiešane ju s práškovým cukrom. Knedličky zasypeme strúhankou a polejeme maslom.

  2. 2

    uvaríme kašu z mlieka s krupice

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    múka, soľ, a vajce

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme vychladnutú kašu

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vypracujeme cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    urobíme guľky

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uvaríme v slanej vode

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď vyplávajú sú hotové

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    necháme odkvapkať

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    opražíme strúhanku

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    hotovo

    Slivkové knedličky zo Života (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

veronika353
Já dělám z tvarohového těsta,tyto tvoje krupicové se mi taky líbí,vyzkouším:-)))
slavka11
my taketo robime uz roky, ale treba ich konzumovat cerstve potom su uz dost tuhe
dorisa
Krásne knedličky. Ja nerobievam z krupice,ale len zo zemiakového cesta,musím vyskušat aj takého. Pekne spracovaný recept.

anina43
knedličky z krupicového cesta robievam už veľa rokov, výborné sú aj šúlančeky a tiež sa dajú využiť aj na slano /s usmaženou cibuľkou, alebo bryndzou/ chutia nám viac ako zo zemiakového cesta.
mariaklara
Tento týždeň mám na pláne robiť aj šúľance, ale ja robím zemiakové. Tvoje si ukladám, niekedy vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia