Foto: matavarecha
u nás obľúbené, robíme z tohto cesta aj šúľance ....
porcie
Postup
-
1
Z mlieka krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Do misky dáme múku, vajce, soľ, a vychladnutú kašu. Spracujeme na cesto nesmie sa lepiť na ruky. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame na štvorce. Vykôstkované slivky postupne obaľujeme v vytvarujeme guľky. Knedličky varíme v osolenej vode a keď vyplávajú na povrch vyberieme a necháme odkvapkať na sitku. Medzitým strúhanku upražíme nasucho na panvici a zmiešane ju s práškovým cukrom. Knedličky zasypeme strúhankou a polejeme maslom.
- 2
uvaríme kašu z mlieka s krupice
- 3
múka, soľ, a vajce
- 4
pridáme vychladnutú kašu
- 5
vypracujeme cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce
- 6
urobíme guľky
- 7
uvaríme v slanej vode
- 8
keď vyplávajú sú hotové
- 9
necháme odkvapkať
- 10
opražíme strúhanku
- 11
hotovo
- 2
Diskusia k receptu