Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi fotorecept
Foto: pusta
Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou, Zobraziť celý popisNaši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou, ktoré som opiekla na oleji. Výpek z mäska som použila na opečenie predvarených zemiakov. Chuť mäska a prílohy výborne doplňovala jemná omáčka z petržlenovej vňate lahodnej a osviežujúcej chuti.
porcie
príprava
na 100/220/100 °C
Suroviny
600 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
600 g |
|
1-2 PL |
|
5-6 Pl |
|
250 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
p.p |
|
podľa chuti |
|
z 1/2 citrona |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som si koreniny -granulovaný cesnak, mleté čierne korenie a údenú papriku, tiež kyslú smotanu a na dochutenie citron.
-
2
Bravčové karé som nakrájala na rezne /robila som len polovičnú dávku, rozpis je pre 4 osoby/. Rezne som po obvode nakrojila a naklepala.
-
3
Naklepané rezne som osolila a posypala granulovaným cesnakom.
-
4
Potom som ich okorenila mletým čiernym korením a mletou červenou údenou paprikou. Okorenené rezne som odložila na 2 hodiny do chladničky.
-
5
Očistila som zemiaky, pokrájala som ich na 1/4-tiny, obvarila som ich 10 minút v osolenej vode a scedila.
-
6
Nachystala som si petržlenovú vňať a...
-
7
...pokrájala som ju na menšie kúsky. Neposekala som ju.
-
8
Vytlačila som šťavu z polovice citrona.
-
9
Pripravila som si zeleninový vývar z vody a 1 kocky zeleninového bujonu podľa návodu.
-
10
Na oleji v panvici som opiekla bravčové rezne s údenou paprikou a uchovávala som ich teplé v alobale.
-
11
Na obvarené zemiaky v pekáčiku som naliala výpek z opečených bravčových rezňov na údenej paprike a piekla som ich 20 minút v trúbe na 220-tich stupňoch.
-
12
V hrnci som na oleji/masle osmažila múku.
-
13
Pridala som mlieko, kyslú smotanu a uvarila som hustý bešamel.
-
14
Bešamel som nariedila zeleninovým vývarom, dochutila soľou, cukrom, mletým čiernym korením a do tejto omáčky som pridala petržlenovú vňať, už som dalej nevarila a po chvíli som ešte pridala citronovú šťavu.
-
15
Na tanier som dala petržlenovú omáčku, na ktorú som položila bravčové karé na údenej paprike, obložila som opekanými zemiakmi a horúce som podávala.
www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/gastro-vetsi-baleni-koreni/k...