Chrbát z daniela s bryndzovými zemiakmi
Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
50-80
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Olivový olej vyšľaháme s citrónovou šťavou, soľou, posekanou pažítkou, bielym korením a medom. Do zmesi primiešame majonézu. Pažítkovú omáčku podávame studenú.
- 2
Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich prerežeme na polovice a vyberieme stredy. Pridáme k nim opraženú slaninu s cibuľou a bryndzu. Zmesou naplníme zemiaky a dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút na 200 °C.
- 3
Na rozpálenej panvici opečieme osolený a okorenený danielí chrbát. Potom ho dáme piecť do rúry približne na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu