Sedliacka polievka na rasci s mangoldom
Foto: alena45
Keď máte záhradu, tak je radosť variť, varíte z toho, čo práve máte, tak ako kedysi naši starí rodičia.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme všetku zeleninu, nakrájame na ľubovoľné tvary, cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno. Na masti speníme cibuľku, po chvíli pridáme cesnak a rascu, máličko popražíme, zasypeme múkou, minútku zamiešame, na chvíľu odstavíme a posypeme červenou paprikou. Vrátime na oheň, pridáme pokrájanú zeleninu okrem mangoldu, zalejeme studenou vodou, chvíľu miešame, aby sa nám múka nechytila o dno hrnca. Osolíme a okoreníme. Varíme cca 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Medzitým si nakrájame listy mangoldu na štvorce, vložíme do uvarenej polievky, jemne vmiešame a vypneme.
/www.google.de/search?q=mangold&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOw6T3lsLWAhUhJMAKHd8dBkcQ_AUICigB&biw=1583&bih=753