Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Sedliacka polievka na rasci s mangoldom

alena45 - fotkaalena45, 25. septembra 2017
Sedliacka polievka na rasci s mangoldom
Foto: alena45

Keď máte záhradu, tak je radosť variť, varíte z toho, čo práve máte, tak ako kedysi naši starí rodičia.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 menších ks
2 ks
2 ks
1 hrsť
3 listy
1 PL
1 KL
1 PL
1 PL
1 KL
1 ks
5 strúčikov
2 litre




Postup

  1. 1

    Očistíme všetku zeleninu, nakrájame na ľubovoľné tvary, cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno. Na masti speníme cibuľku, po chvíli pridáme cesnak a rascu, máličko popražíme, zasypeme múkou, minútku zamiešame, na chvíľu odstavíme a posypeme červenou paprikou. Vrátime na oheň, pridáme pokrájanú zeleninu okrem mangoldu, zalejeme studenou vodou, chvíľu miešame, aby sa nám múka nechytila o dno hrnca. Osolíme a okoreníme. Varíme cca 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Medzitým si nakrájame listy mangoldu na štvorce, vložíme do uvarenej polievky, jemne vmiešame a vypneme.

Diskusia k receptu

mijaita
Pěkně hustá tou zeleninou, určitě hodně dobrá. A kmín je skvělé dochucovadlo.
haji
Horká zeleninová polévka je moje srdeční záležitost. Bezva recept!
1x dosa
patroveckypitrs
Dobrá polievka dal by som si hneď. Takéto zeleninové mám rád. Mangold je to zelene čo je na obrázku. Niečo podobné ako špenát, len výživnejšie. A vyzerá to podobne ako listy z repy.
frezia
@Rolfynka (26.9.2017 05:11)

/www.google.de/search?q=mangold&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOw6T3lsLWAhUhJMAKHd8dBkcQ_AUICigB&biw=1583&bih=753
alena45
Stačí pestovať pár koreňov na záhrade a listy sa oberajú a dorastajú a vydržia do mrazov, takže máte zásobu zelenej hmoty. Moje sú veľké cca 70 cm, a také tri kusy som pridala do polievky. Je bez chuti, takže chutí tak, ako si ho ochutíte. Každý deň si robím smoothie z jedného listu mangoldu s pridaním ovocia. Nevyzerá to pekne, ale chutí výborne.