Foto: kecemis
Tento recept mam z jednej farmy z Ontaria.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
6 - 8 strúčikov |
|
1 ks |
|
1,5 hrnček |
|
1,5 hrnček |
|
600 ml drvene alebo krajane |
|
75 ml |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
1,5 l |
|
2 hrnček |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Zomlete maso orestujem na 2pl oleja, aby stratilo svoju ruzovu farbu. Priblizne 8 minut. Maso sa snazim rozdrobit co na najmensie kusky. Potom zlejem vzniknuty tuk.
-
2
Pridam cibulu, pretlaceny cesnak, zelerove stonky, mrkvu, sol, korenie, pripadne stiplavu papriku alebo omacku a asi dva daci vody.
-
3
Za obcasneho miesania varim asi 5 min.
-
4
Potom pridam nasekane paradajky, pretlak, ocot, cukor a premiesam.
-
5
Pridam hovadzi vyvar, pripadne zeleninovy. Privediem do varu, stiahnem teplotu a varime 25-30 minut.
-
6
Pridam karfiol....
-
7
...a cestoviny, alebo spagety polamane na mensie kusky. Nehame varit podla navodu minus priblizne 5 minut. Odstavime teplo a cestoviny dojdu same.
-
8
Podavam so smotanou alebo nastruhanym parmezanom.
Diskusia k receptu