Jahodový piškótový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

4 ks
100 ml
200 g
200 g
100 ml
2 ks
750 ml
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej rúre upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí cesto potrieme lekvárom alebo ho pokvapkáme ovocnou šťavou. Rozotrieme plnku a uložíme na ňu jahody. Ozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom a posypeme strúhanou čokoládou.

  4. 4

    Plnka: z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme pochúťkové smotany a spolu premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia