Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
- 2
Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej rúre upečieme.
- 3
Po vychladnutí cesto potrieme lekvárom alebo ho pokvapkáme ovocnou šťavou. Rozotrieme plnku a uložíme na ňu jahody. Ozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom a posypeme strúhanou čokoládou.
- 4
Plnka: z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme pochúťkové smotany a spolu premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu