Zemiakové guľky s údeninou

Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 7. júna 2010
Zemiakové guľky s údeninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
1 ks
400 g
300 g




Postup

  1. 1

    Z uvarených zemiakov, múky, soli a žĺtka si pripravíme zemiakové cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme údeným mäsom a tvoríme guľky.

  2. 2

    Guľky vkladáme do osolenej vriacej vody a varíme až vyjdú na povrch. Uvarené dáme na tanier a posypeme opraženou cibuľkou a slaninkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Toto jedlo je veľmi výdatné. Veľmi sa k nemu hodí dusená kyslá alebo sladká kapusta. Obmenou náplne z údeného mäsa môže byť napríklad plnka z dusených hydinových pečienok.

Diskusia k receptu

jerica
Jéj to máme radi , hlavne s kyslou kapustou. Nevieme sa toho objesť!.
tinca
alebo môže byť aj náplň z mletého ochuteného kuracieho mäska aj to chutí dobre a je to dietnejšie.
5ulka
je to super jedlo, a mne najviac chutí s podusenou červenou kapustou
tothka
Áno, to je ono, najradšej ich máme s opraženou cibuľkou a kyslou kapustou, skutočne výborné, robievam často, občas sa ujde aj do mrazničky.
babav
Chutne ,u nas s kyslou kapustou robievala moja mama.Pan sefkuchar zrejme rad vari speciality slovenskej kuchyne .Sudim podla receptov ,ktore boli doteraz uverejnene na Vareche.
viera1
Rada pre neskúsených:so zemiakovým cestom treba pracovať rýchlo,lebo časom redne.Ja dávam hrubú múku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia