Zemiakové guľky s údeninou
Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 7. júna 2010
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 7. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z uvarených zemiakov, múky, soli a žĺtka si pripravíme zemiakové cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme údeným mäsom a tvoríme guľky.
- 2
Guľky vkladáme do osolenej vriacej vody a varíme až vyjdú na povrch. Uvarené dáme na tanier a posypeme opraženou cibuľkou a slaninkou.
- 3
NÁŠ TIP: Toto jedlo je veľmi výdatné. Veľmi sa k nemu hodí dusená kyslá alebo sladká kapusta. Obmenou náplne z údeného mäsa môže byť napríklad plnka z dusených hydinových pečienok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Daewoo!