Ovsené halušky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 6. apríla 2015

Na facebooku som našla stránku, kde sú uverejnené recepty jedál so zníženým obsahom uhľohydrátov. Podľa autora takéto múčne jedlá zväčša obsahujú ovsenú múku. Odporúča Zobraziť celý popisNa facebooku som našla stránku, kde sú uverejnené recepty jedál so zníženým obsahom uhľohydrátov. Podľa autora takéto múčne jedlá zväčša obsahujú ovsenú múku. Odporúča ovsené vločky pomlieť kávovým mlynčekom. Vyskúšala som to, z múky som pripravila halušky a nemali chybu. Ovsenú múku môžeme používať ešte na zápražku, na zahustenie omáčok, aj na prípravu piškótového cesta.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 ČL
200 ml




Postup

  1. 1

    Suroviny dobre vymiešame a necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť. Cesto dovtedy zhustne a môžeme strúhať stierkou cez haluškár. Počkáme, kým halušky nevyplávajú na povrch a pár minút ešte pri občasnom miešaní varíme. Scedíme a opláchneme. Podávame napríklad k perkeltom (potrebujú veľa šťavy :-) ).

Diskusia k receptu

viera1
Upresni,prosím...robila si to z pomletých vločiek alebo z múky? Tejto?


evanaaa
Ničo nové, haluškové:)
@viera1 , prosím, kde majú tú ovsenú múku? Aby to bolo jednoduchšie......
marianne
Tak toto budu moje halusky, vsetko od ovsa mam velmi rada..
marianne
Robila som ich ovsene a aj z pohankovej muky, su fantasticke, dakujem....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia