Foto: palokuchki
Tento recept som nasla velmi davno v jednom casopise. V povodnom recepte bola zemiakova plnka s poprazenymi sampionmi. Ja tie plnky striedam, pouzijem co Zobraziť celý popisTento recept som nasla velmi davno v jednom casopise. V povodnom recepte bola zemiakova plnka s poprazenymi sampionmi. Ja tie plnky striedam, pouzijem co mam, bryndzu, tvaroh, hribiky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky som uvarila v slanej vode, pripravila som si bryndzu a nasekala pazitku.
-
2
Potlacila som zemiaky a vsetko som spolu zmiesala.
-
3
Ja som pouzila kupovane listkove cesto, ktore uz bolo aj rozvalkane. Kazdy plat som si prerezala na styri casti, velkosti 12/12cm. Ta velkost moze byt samozrejme ina, mensia. Na kazdy stvorec som dala za velku lyzicu plnky.
-
4
Cesto som prelozila napoly, potrela rozslahanym vajickom a dala upiect do rury 180'C na 20min. Plech som trochu potrela olejom. Pirohy je dobre na vrch prepichnut vidlickou, vtedy sa nepopraskaju.
Cesto urobíte z acidka, alebo kyslej smotany, posolíte, pol. múku a čajovú lyžičku sódy bikarbóny.
Nie veľmi tvrdé rozvaľkate, narežete a naplnite s tvarohom rozmiešaným so žltkom a troškou soli. Potom už len vyprážate v oleji.
Je to tiež chutné. skúste.
veľmi chutné. Mám však problém, mne to ukazuje nejako preskakovane,
asi to má byť 1kg zemiaky, 1šálka bryndze t.j. cca 250g. 1vajce, 1PL
pažítka a 4kusy plátkov lístkového cesta