Pečené zemiakové pirohy fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. septembra 2010

Tento recept som nasla velmi davno v jednom casopise. V povodnom recepte bola zemiakova plnka s poprazenymi sampionmi. Ja tie plnky striedam, pouzijem co Zobraziť celý popisTento recept som nasla velmi davno v jednom casopise. V povodnom recepte bola zemiakova plnka s poprazenymi sampionmi. Ja tie plnky striedam, pouzijem co mam, bryndzu, tvaroh, hribiky.

6-7
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 kusy
1 salka
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky som uvarila v slanej vode, pripravila som si bryndzu a nasekala pazitku.

    Pečené zemiakové pirohy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potlacila som zemiaky a vsetko som spolu zmiesala.

    Pečené zemiakové pirohy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som pouzila kupovane listkove cesto, ktore uz bolo aj rozvalkane. Kazdy plat som si prerezala na styri casti, velkosti 12/12cm. Ta velkost moze byt samozrejme ina, mensia. Na kazdy stvorec som dala za velku lyzicu plnky.

    Pečené zemiakové pirohy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som prelozila napoly, potrela rozslahanym vajickom a dala upiect do rury 180'C na 20min. Plech som trochu potrela olejom. Pirohy je dobre na vrch prepichnut vidlickou, vtedy sa nepopraskaju.

    Pečené zemiakové pirohy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Tak toto je nielen chutné,ale aj krásne.Pekne si sa pohral a to je vizitka,že prácu v kuchyni máš rád.Tiež mám rada zapekané pirohy.Povedala by som,že ešte radšej ako hneď odvarené.Pekný recept.Chválim.
zabiatko66
Pirohy mám strašne rada. Hlavne bryndzové. Ale tento recept, sa mi páči, keď môžu byť aj pečené. Určite ho vyskúšam a hneď si ho pridám aj do svojich receptov. ..ďakujem za tip.
jerica
@palokucki pečené ? super inšpirácia !! krása a hlavne rýchlo , určite chutne chrumkavé , hosť sa môže tešiť , dobrá ponuka receptu na predjedlo , skúsim bez zemiakov , so syrom a bylinkami , prílohu - zeleninku .
michsamant
Super, nieco podobne som jedla s takou pikantnou zemiakovou plnkou a iny druh bol vo vnutri s uvarenym vajickom. Je to velmi dobre.
alexdidi
Bryndzové pirohy sú moje najobľúbenejšie jedlo...v lístkovom ceste som ešte nejedla, vyzerajú veľmi zaujímavo...určite vyskúšam...
coldbery
nóóó...vyzeraju nádherne...mne by určite chutili...také recepty mám rada...Ukladám si....:-))))
anairda
Ja poznám obdobu so syrom feta, štipkou škorice a sušeným kôprom, tiež tam ide vajíčko a potom sa to vypráža alebo frituje. Mňam! A takéto som robila tiež, ale s čerstvým kôprom a boli výborné. Okrem nátierky dávam do všetkých bryndzových jedál čerstvý kôpor, v zime ho mám riadnu zásobu v chladničke :-D
veronka8
no nádhera, krásne nafotené, gratulujem, ukladám do kk.....
kamilka61
Určite sú dobré, tiež skúsim. No vyskušajte tieto:
Cesto urobíte z acidka, alebo kyslej smotany, posolíte, pol. múku a čajovú lyžičku sódy bikarbóny.
Nie veľmi tvrdé rozvaľkate, narežete a naplnite s tvarohom rozmiešaným so žltkom a troškou soli. Potom už len vyprážate v oleji.
Je to tiež chutné. skúste.
45katka1
teraz tu mame dva recepty v jednom...z listkoveho cesta a acidka...urcite vyskusam oba,lebo ja pirohy zemiakove na slano s bryndzou a aj klasicke na sladko-tvaroh a lekvar robievam a toto su dalsie super napady..urcite vyskusam:-)
zvoncek
Srdečne zdravím a ďakujem za ľahký a rýchly recept vhodný aj pre návštevy, všetko s bryndzou máme radi.., s hríbikmi to môže byť tiež
veľmi chutné. Mám však problém, mne to ukazuje nejako preskakovane,
asi to má byť 1kg zemiaky, 1šálka bryndze t.j. cca 250g. 1vajce, 1PL
pažítka a 4kusy plátkov lístkového cesta
redakcia
@zvoncek , chyba je v tvojom prehliadači, ktorý je zastaralý. Treba si stiahnuť novú verziu Exploreru, alebo Firefox.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia