Foto: pusta
Túto jednoduchú, chutnú a rýchlu polievočku varievame u nás najmä v zime, ale nepohrdneme ňou ani v lete. Zahreje a zasýti.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
1 ks, nasekaná nadrobno stredne veľká |
|
1 ks |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
1-2 PL |
|
1 čajová lyžička /nemusí byť/ |
|
1 čajová lyžička |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
3-4 PL |
|
p.p |
|
p.p |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky a cibuľu pokrájame na kocky, mrkvu a koreň petržlena pokrájame na kolieska, petržlenovú vňať posekáme na drobno.
- 2
Do osolenej vody dáme variť zemiaky aj s ostatnou zeleninou spolu s bobkovým listom. Ked je zelenina mäkká, zahustíme polievku zásmažkou z oleja, múky a oboch paprík. Varíme spolu ešte 15 minút. Okoreníme mletým čiernym korením a majoránkou
- 3
Podávame horúce, posypané petržlenovou vňaťou alebo ligurčekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu