Guľky z hovädzieho mäsa so špagetami fotorecept
Foto: palokuchki
Tento recept mam z kucharskeho kalendara, ktory nam kazdorocne zadarmo davaju v lokalnom obchode s potravinami. Na obrazku je dokonca napisane, ze pochadza z Zobraziť celý popisTento recept mam z kucharskeho kalendara, ktory nam kazdorocne zadarmo davaju v lokalnom obchode s potravinami. Na obrazku je dokonca napisane, ze pochadza z casopisu z Noveho Zelandu. Robim to dost casto, lebo moj syn to ma velmi rad.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surove maso pomeliem na jemno. Robim to na dva razy. Najprv cez otvor 8mm velky a potom 4mm. Takto sa mi to lahsie melie.Potom pomlete maso, vajicko, 2pl paradajkoveho pretlaku, struhanku, nasekanu petrzlenovu vnat a worchestersku omacku spracujem a z masy urobim gulky v priemere asi 3cm.
-
2
Tieto potom pomaly oprazim na oleji. Ked su vsetky hotove dam ich prikryte do mierne teplej rury(150'C)
-
3
Medzitym ako si prazim gulky, dam si do slanej vriacej vody varit spagety. Ja na toto jedlo pouzivam sirsie ploske spagety. Do panvice kde som prazila gulky si prilejem trochu oleja, dam dve lyzice muky. Poprazim, zalejem studenou vodou, pridam zvysok paradajkoveho pretlaku. Osolim, okorenim, pridam bobkovy list a pomlete vonave klinceky. Necham chvilu povarit, dochutim cukrom , solou a korenim.
- 4
Ked je omacka ochutena, vyberiem bobkovy list a vlozim do nej masove gulky.
- 5
Premiesam s uvarenymi spagetami a podavam. Mozno budete musiet dat do omacky viacej paradajkoveho pretlaku. Zalezi od toho aky je silny koncentrat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
@marienka , nezáleží na tom aké mäsko si zomelieš,ja som robievala podľa toho čo som momentálne mala,robila som aj z mletého kuracieho bolo to tiež výborné.Ja dávam ešte strúčik cesnaku do mäsa.ďakujem za pripomenutie asi zase urobím.