Guľky z hovädzieho mäsa so špagetami fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 4. septembra 2010

Tento recept mam z kucharskeho kalendara, ktory nam kazdorocne zadarmo davaju v lokalnom obchode s potravinami. Na obrazku je dokonca napisane, ze pochadza z Zobraziť celý popisTento recept mam z kucharskeho kalendara, ktory nam kazdorocne zadarmo davaju v lokalnom obchode s potravinami. Na obrazku je dokonca napisane, ze pochadza z casopisu z Noveho Zelandu. Robim to dost casto, lebo moj syn to ma velmi rad.

4
porcie
10min minút
príprava
40min minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1/2 salky
1 salka
1/4 salky
2 PL
2 salky




Postup

  1. 1

    Surove maso pomeliem na jemno. Robim to na dva razy. Najprv cez otvor 8mm velky a potom 4mm. Takto sa mi to lahsie melie.Potom pomlete maso, vajicko, 2pl paradajkoveho pretlaku, struhanku, nasekanu petrzlenovu vnat a worchestersku omacku spracujem a z masy urobim gulky v priemere asi 3cm.

    Guľky z hovädzieho mäsa so špagetami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto potom pomaly oprazim na oleji. Ked su vsetky hotove dam ich prikryte do mierne teplej rury(150'C)

    Guľky z hovädzieho mäsa so špagetami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitym ako si prazim gulky, dam si do slanej vriacej vody varit spagety. Ja na toto jedlo pouzivam sirsie ploske spagety. Do panvice kde som prazila gulky si prilejem trochu oleja, dam dve lyzice muky. Poprazim, zalejem studenou vodou, pridam zvysok paradajkoveho pretlaku. Osolim, okorenim, pridam bobkovy list a pomlete vonave klinceky. Necham chvilu povarit, dochutim cukrom , solou a korenim.

  4. 4

    Ked je omacka ochutena, vyberiem bobkovy list a vlozim do nej masove gulky.

    Guľky z hovädzieho mäsa so špagetami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiesam s uvarenymi spagetami a podavam. Mozno budete musiet dat do omacky viacej paradajkoveho pretlaku. Zalezi od toho aky je silny koncentrat.

Diskusia k receptu

sailero
toto navarim dcere- je vecne nespokojna s mojim varenim, ale toto urcite bude CHUTNE.
jody
Vzdy ked vidim toto jedlo, spomeniem si na kreslenu Disneyovku Lady a Tramp, alebo ako sa to volalo. Prijemny recept, urcite vyskusam.
marienka44
V skol. jedalnach robia klopsy v paradajkovej omacke, len neviem, ake maso tam davaju, ci bravcove alebo hovadzie.
bozulka
Ten recept poznám,tá paradajková omáčka je podľa mojej chuti.
@marienka , nezáleží na tom aké mäsko si zomelieš,ja som robievala podľa toho čo som momentálne mala,robila som aj z mletého kuracieho bolo to tiež výborné.Ja dávam ešte strúčik cesnaku do mäsa.ďakujem za pripomenutie asi zase urobím.
violetacamorova
Urobím, ale z bravčového mäska, hovädzie u nás veľmi neľúbime aj keď sa ho snažím robiť na rôzne spôsoby. Tuna je to fajna kombinácia s paradajkovou omáčkou, tú by som jedla každý deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia