Údená makrela na farebnej zelenine

martinis - fotkamartinis, 25. júna 2013
Údená makrela na farebnej zelenine
Foto: martinis

Nijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné papriky, paradajka, šalát a čili zvýraznia kontrast medzi ľahkou Zobraziť celý popisNijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné papriky, paradajka, šalát a čili zvýraznia kontrast medzi ľahkou zeleninou a údenou chuťou ryby. Fajn na leto ! ;)

1
porcia
10 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 hrsť
1 PL + na pokvapkanie
štipka
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Na panvici si len veľmi rýchlo pripravíme zeleninu : na lyžici oleja opečieme na kocky nakrájanú zelenú a žltú papriku, paradajku a polovicu čili papričky, nakrájanú na kolieska. Postačí minútka či dve, len aby zelenina chytila farbu.

  2. 2

    Na polovicu taniera naservírujeme opečenú zeleninu, na druhú hrať miešaného šalátu, zľahka osolíme štipkou morskej soli. Navrch uložíme údenú makrelu, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a citrónovou šťavou, ktorá k rybám patrí.

  3. 3

    Môžme ozdobiť aj čerstvou bazalkou, doplniť pečivom a farebná večera je hotová :))

    Údená makrela na farebnej zelenine - obrázok 3
  4. 4

    Ryby mám všeobecne veľmi rád a údené obzvlášť. Údená makrela má veľmi chutné mäso, ktorého výnimočnosť je umocnená tou robustnou dymovou arómou a preto veľmi dobre kontrastuje so zeleninou. Nevedel som, čo skôr jesť, či tú šťavnatú zeleninu, chrumkavý šalát alebo rozvoniavajúcu makrelu :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia