Foto: martinis
Nijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné papriky, paradajka, šalát a čili zvýraznia kontrast medzi ľahkou Zobraziť celý popisNijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné papriky, paradajka, šalát a čili zvýraznia kontrast medzi ľahkou zeleninou a údenou chuťou ryby. Fajn na leto ! ;)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici si len veľmi rýchlo pripravíme zeleninu : na lyžici oleja opečieme na kocky nakrájanú zelenú a žltú papriku, paradajku a polovicu čili papričky, nakrájanú na kolieska. Postačí minútka či dve, len aby zelenina chytila farbu.
- 2
Na polovicu taniera naservírujeme opečenú zeleninu, na druhú hrať miešaného šalátu, zľahka osolíme štipkou morskej soli. Navrch uložíme údenú makrelu, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a citrónovou šťavou, ktorá k rybám patrí.
- 3
Môžme ozdobiť aj čerstvou bazalkou, doplniť pečivom a farebná večera je hotová :))
- 4
Ryby mám všeobecne veľmi rád a údené obzvlášť. Údená makrela má veľmi chutné mäso, ktorého výnimočnosť je umocnená tou robustnou dymovou arómou a preto veľmi dobre kontrastuje so zeleninou. Nevedel som, čo skôr jesť, či tú šťavnatú zeleninu, chrumkavý šalát alebo rozvoniavajúcu makrelu :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu