Bravčové na cesnaku
Velmi chutne rezne, stavnate, vyzeraju sice ako dobre pripecene, ale nie su. Su take z...
Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.
Palacinky inšpirované Thajskom
Tento recept vymyslela moja mamina na zaklade dezertu co ochutnala v Thajsku a od vtedy su to...
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...
Kuracie prsia od Nanette
Tento recept mám od nevesty. Ona preferuje rýchlo uvarené jedlá. Dnes som varila podľa jej...
Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...
Zemiakovo-cuketové placky s fetou
Cukety a zemiaky nastrúhame a necháme 15-20 minút postáť, aby pustili vodu.
Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku
Keďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....
Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke
Vychutnávať si toto jedlo v žiari jarného slnka je to pravé špargľové... :)
Kubánska špecialita Potaje de Frijoles so smaženými banánmi Chicharitas
Ochutnajte špeciality z ďalekej Kuby, ktoré nám pripravil najznámejší Kubánec na Slovensku, spevák Lazaro.
Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...
Ryža s hráškom a ananásom
Ryžu uvaríme. Ananás umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyrežeme dužinu. Dužinu nakrájame na kocky...
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Rizoto Gharch Polow
Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale...
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
Čínske kura mojich chlapcov
Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov...
Glazovaný bôčik
Tento recept som spravila podľa pána Cuketku, ktorý sa inšpiroval receptom anglického kuchára pána Marcusa Wareinga...
Grilované marinované tofu so sezamom
Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote....
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Pražená zelenina
Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a...
Ryba v arašidovej marináde
U nás doma nik kapra neje. Jedna časť nemá rada ryby a druhá sa bojí kostí....
Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou
Prichádza obdobie, keď siahneme aj v receptoch po sudovej kapuste. Tento recept má dve verzie:...
Americké palacinky
lahodne palaciny , ktoré američania nazývajú vaflami , , ,