Foto: taxitaxi
Aj keď uprednostňujem kuracie prsia,občas si dáme aj hovädzie mäsko :-)
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som pripravoval na večeru v deň,kedy som ho kúpil,takže nebolo odležané.Napriek tomu bolo chutné.Steaky už boli naporcované / 4 ks / v balení, tak som mäso iba opláchol,okorenil,osolil a nechal trošku odpočinúť.Medzi tým som dal variť zemiaky.
- 2
Rozohrial som panvicu,pridal olivový olej a steaky prudko opiekol tak 3 minúty na každú stranu.Potom som ich vybral,dal na každý plátok masla a nechal 5-6 minút odpočinúť.
- 2
pokiaľ nedáš fotopostup nemusí ti nikto veriť, že si to naozaj
robil a recept vyskúšal. Takto môžem pridať 50 rcp. denne.
A je mnoho takých , čo to takto robia. Pridávaj recepty s fotom a budeš mať celkom iné komentáre. Nie je to až taký problém a určite môžeš fotiť aj telefonom. Jedine , že by si to skôr zjedol, ako ťa to napadlo fotiť. Veľa zdaru.
en.wikipedia.org/wiki/Category:Cuts_of_beef...
Podľa mňa je odborníkom @mesiar50 , ktorý pozná slovenské aj zahraničné kravky :-), možno sa vyjadrí
máš pravdu @mesiar je na vareche najväčším odborníkom na meso
a ak neni v nizozemi , tak by nám to mohol po odbornej stránke vysvetliť. Má medzinárodné styky aj skúsenosti , tak hádam poradí.
prepáč, že som ťa vyhecoval, ale toto už je niečo iné. Aj keď ti človek verí , takto ti nik nemôže nič vyčítať. Recept super, aj keď ja na oliv. oleji mäso nerobím skôr do šalátov a na zeleninu, ale keď ti takto chutí , je to tvoj recept.
zvrátené chúťky. šak ona vám to spočíta , keď nazbiera jak maruška
plný košík cesnaku.
@lusinkab dovol maly kurz slovenciny: chrobakov a hadov
@lusinkab zaby sa pchaju komarmi, takze ziadna konkurencia pre nas :-)
www.mathewsfoods.com/cuts.htm...
Falosná sviečková je na spodnej časti hovedzieho stehna resp.na spodnom šály hov.stehna
ak som dobre rozumel otázke ovšem.
Vidim,že sa docela dobre vyznáš v mese.
Z časti máš pravdu TENDENRLOIN bude tá falošná
sviečková pravdepodobne.
SIRLOIN to bude skorej ROŠTENKA
a to buď vysoká roštenka,alebo nízka roštenka.
Falošná sviečková sa nachádza na spodnej strany
hov.stehna čiže na spodnom šály je umiestnená hneď na kraji stehna.
V Priereze je meso povečšine pekne zmramorované
Pozdravujem vás z Nederlandu.
Zdravím ťa 2010
poviem ti úprimne ja tie anglické vnázvy hov.dobytka
viem podla tých linkov čo ste sem pridali.
Tu v holandsku pracujem výlučne len z bravčovým mesom.Neviem či som ti dobre rozumel,ale chceš
vlastne náhradu za falošnú sviečkovú.Podla obrázka
na linku by to malo byť to TOPSIDE keďže je hneď na
kraji stehna na spodnom šály.
Nahradiť asi tým SIRLOIN čiže roštencom ktorý je
hádam najbližšie k tej falošnej.Stehno už nieje také
jemné meso.Roasting to budú asi nejaké orezky pravdepodobne.Samozrejme aj takéto orezky sa dajú
použiť na steaky.Trochu ich vyklepať a narýchlo
ich krátko posmažiť aby to chytilo jemnú korku
a meso ostane šťavnaté.Neviem či som ti vedel
pomocť ak nie tak sorry.
Prajem ti pekný večer
Prepáč,že teba som nechal na posledy.
Steak vyzerá naozaj lákavo bol by som si rád dal na večeru.
Ja som si to odfotil na tablet,Vďaka .určite sa mi to v budúcnosti zíde.Prajem ti dobrú noc