Flank steak na masle
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (z podbrušiny) rozkrojený na dva tenšie plátky |
|
1 PL |
|
250 g |
|
1 hlávka pokrájaná na väčšie kusy |
|
|
|
|
Postup
-
1
Panvicu poriadne rozohrejeme, pridáme lyžicu oleja. Na panvicu vložíme steak ochutený soľou a korením a opekáme 2–3 minúty z každej strany. Pridáme polovicu kocky masla spolu s polovicou hlávky cesnaku. Keď maslo prestane peniť, asi po piatich minútach, zoberieme z plameňa, vyberieme cesnak a vylejeme maslo.
- 2
Steak vrátime na plameň a pridáme zvyšné maslo a cesnak. Keď maslo prestane peniť, po ďalších piatich minútach, odstránime z plameňa a necháme odpočinúť na teplom mieste, napríklad v rúre. Teplota by nemala byť vyššia ako 60 °C. Podávame s bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu