Cisársky trhanec

izabella929 - fotkaizabella929, 6. decembra 2011

Je to volne preložené z maďarského jazyka.Je pravda, že toto jedlo varia aj v iných krajinách..rozhodla som sa predstaviť v mojom prevedení.Je to veľmi Zobraziť celý popisJe to volne preložené z maďarského jazyka.Je pravda, že toto jedlo varia aj v iných krajinách..rozhodla som sa predstaviť v mojom prevedení.Je to veľmi obľúbené jedlo, lebo vyžaduje minimálny čas na prípravu.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
2 ks
100 g
100 g
2 lyžice
 podla chuti
3 lyžice
1 balíček
2 lyžice
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec, múky, cukru,soli si vymiešame hustejšie cestíčko ako na palacinky.Na panvici si rozpustíme maslo, necháme trošku zohriať a nalejem polovicu cestíčka.Cesto sa prepečie z jednej strany, obrátim ho pomocou lopatky na druhú stranu a hneď začnem za pomoci vidličky a noža cesto trhať na menšie kúsky.Keď je cesto pothané,trošku ho ešte poopekám a posypem poriadne kryštálovým cukrom a ten miešam , kým sa na cesto nenalepí a mierne zkaramelizuje.Trhanec dám na tanier, posypem ho za horúca škoricovým cukrom, urobím v strede trhancov priestor na lekvár.K trhancu sa podáva ľubovolné sezonne ovocie.Môže sa ešte posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

akeber
tak tento receptík robievam aj ja voláme ho trhance , moje deti ho zbožňujú .... . :-)
hubata
Keď moja mama v sobotu prala v obrovskej vírivej pračke, tak sme mávali ku kyslej polievke aj tieto trhance. Lenže záhoráci sú zasa výnimka: u nás sa to volalo šmór.
A keď som bola začínajúca kuchárka tak mi mama poradila že keď sa mi potrhajú palacinky, tak môžem z nich urobiť na tanieri ..... trhance.
izabella929
no, je to raz tak hrubé cesto, ako palacinky, ale odhliadnuc o toho , je to mňamka.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia