Foto: heleninka88
Tento recept som našla náhodne a musím povedať, že lepšie som nejedla :) ... A trošku vylepšenia nikdy neuškodí :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame si mlieko, žĺtky, roztopené maslo a citrónovú kôru spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme aj rum. Poriadne vymiešame. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opäť poriadne premiešame. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a primiešame k zmesi :-) Pečieme na panvici na minimálnom ohni a otáčame keď sa tvoria bublinky .Ja nemám tú štvorkovú na lievance tak len na panvici. Od oka som liala a celkom mi vychádzali rovnaké aj šírkou aj hrúbkou.
-
2
Ja som si navrch dala marhuľový džem :-) ale samozrejme každý si dáva podľa chuti. Lievance môžete jesť či už na raňajky obed alebo aj večeru alebo proste len tak :-) DOBRÚ CHUŤ.
Este nikdy som nerobila s kyp. práškom, asi vyskúšam.