Dusená paprika plnená syrom a salámom

pitrb - fotkapitrb, 19. februára 2014
Dusená paprika plnená syrom a salámom
Foto: pitrb

Tento recept je veľmi jednoduchý a lacný. Ideálne ako ľahká večera alebo silnejšie raňajky. Recept je možné robiť aj so obyčajnými zelenými paprikami (s ktorými je to podľa mňa lepšie). Tento krát som sa však rozhodol kvôli farebnosti pre tieto, ktoré nič nepokazili.

1
porcia
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (červená, zelená, žltá)
30 dkg (Nitran napr.)
6 ks trojuholníky
5 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky vyčistíme tak, aby sme ich mohli plniť.

  2. 2

    Na dno papriky uložíme jeden trojuholník syra, cca. 3 - 4 kolečka salámu (podľa veľkosti), znovu trojuholník, a znovu saláma.

  3. 3

    Na panvici osmažíme a prikryjeme. Dusíme na miernom ohni, pokiaľ paprika nezmäkne (cca 20 - 30 min. - záleží od druhu papriky). Podávame teplé s čerstvou bagetou.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Takto pripravené papriky robíme najmä v sezóne veľmi často a máme ich radi.Vôbec pri tom nepadáme do kolien pri pomyslení , že ak sa tam objaví saláma a tavený syr jeme nezdravo. Pre niektorých ľudí je zdravá pravdepodobne iba tráva na pasienku aj keď ktovie či aj to neškodí.
používateľ nemá avatar
mb
@lumija : lunch meat som nejedol hadam aj takych 30 rokov. tie dnesne sa daju este konzumovat? mozno by som si niekedy zaspominal na stare stanovacie casy :)
Gratulujem a zavidim ja som pridal tak asi 500 receptov na Varechu a nikdy sa mi nepodarilo dostat medzi prvych 10 receptov dna, vidim ze som sa odcudzil slovenskej kuchyni. Cheers :-)
Ja ich peciem v rure, podliate troskou vody (u nas bez sunky). @mb 2010 ma skryte recepty, takze ak ich mas v KK tak ti tam zostali.
ze sa nam vykrystalizuje akasi varechacska ziarlivost :))) to je ozaj na pobavenie :))) nerobila som takuto papriku, aj ked ju mam dakde zapisanu, ale urcite je to mnamka :)
ja to robim velmi davno,ale nam to chuti vylucne z tych klasickych zelenych starych paprik a prazdna,,vycistim vnutro,ked je prazdna ,buchnem po nej aby bola na plocho a urobim to na panvici najskor pod pokrievkou,ked sa trochu podusimotocim a vidim,aka je,dokoncim podla zelania,viac upecenu alebo menej.je to vynikajuca letna vecera a sme schopni to jest donekonecna.

Pridaj komentár k receptu: