Balatonská špecialita

muchova - bez fotkymuchova, 9. marca 2011

Suroviny

500 g
1 ks
5 dkg
3 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme na rezance nakrájané stehno a sprudka opečieme. Asi po 5 minutách podlejeme 2 dcl vody, osolíme, okoreníme, pridáme 5 dkg zaváraných uhoriek nakrájaných na malé kocky a dusíme cca 30 minút. Nakoniec zahustíme s 3 polievkovými lyžicami plnotučnej horčice. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Špecialitka ako vyšitá, ale ešte by som tam pridala niečo štiplavé, papričku, chilly a pod., ak to má byť od Balatonu.
letisia
Balatonska špecialita je z jednej reštiky z Hlohovca. Sovka je sem dala pod názvom Špecialita z Jaštera. Voľakedy sa tá reštika volala Balaton a dnes Jašter.
3sandra3
tiež som si myslela , že to bude niečo pikantné, kedže to pochádza z Madarska
sovka62
@letisia , nie celkom. Jašter je za Hlohovcom smerom na Piešťany a Balaton viecha v meste. Asi toto jedlo robili tam i tam, ja som ho jedávala len v Jašteri. A recept je trošku odlišný od toho čo som pridala. V mojom recepte nie je cibuľa.
cica2
robievam podobné, je to chuťovo dobré! A vitaj:))
frona
@sovka a @letisia Veru sovka má pravdu s tými reštauráciami. Lenže Balaton už tuším nefunguje. A do tej špeciality veru musí zákonite ísť feferónka,aby to bolo pikantné. Podáva sa to s chlebom. Myslím si že sa tam cibuľa nedáva.
marienka44
@Muchova ,v Balatonskej specialite nie je cibuľa a podleje sa to aj castou nalevu z nakladanych uhoriek. Tym vznikne zaujimava, kyselkava chut.
hrky
Hej, presne tak, má to byť bez cibule a je to Jašterská špecialita, nie Balatónska- ale oboje je v HC a chutí to super!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia