Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou fotorecept
Foto: afataga
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala rascou a jemne rozmarínom a osolila som, vraj sa zemiaky nemajú soliť pred pečením, zabudla som už prečo, ja to robím takto. Dala som ich piecť na 180°
-
2
Panenku som očistila a potrela zeleným korením, ktoré som podrvila v mažiari, nechala som asi 1/2 hod. na linke
-
3
Panenku som osolila, na panvicu som dala trošku masti a mäso som prudko opekala z každej strany, spolu asi 3 min.
-
4
Panenku som dala na malý pekáčik a dala do rúru k zemiakom na 12 min., do panvice som pridala výpek z mäsa, nebol tam tuk iba taký ten rôsol, ja si ho skladujem v mrazničke v alobale, vidno tam takú kôpku
-
5
Po chvíli som pridala citr. šťavu a chilli papričku
-
6
Zredukovala som, odstavila a pridala kúsok masla
-
7
Vyšlo mi to - naraz som trafila upečenie zemiakov aj mäsa
-
8
Na tanier som dala zemiaky, pokrájanú panenku a trochu redukcie a z kvetináča biednu vňať :-)
Tvoj obed vyzerá velmi chutne!
@luss44 rozmarin je potvora, ma sa zimovat v chladnej miestnosti a malo polievat, dva mi uz takto skapali, posledne roky ich zimujem v kuchyni na okne a polievam do blba kazdy den, aj tak mi na jednom vyschla jedna vetvicka, sice vyzenu take tenke neduzive konariky, ale tie na jar osvacam a vonku uz rastu pekne, pevne, tak mozno vyskusaj takto
@cottonmouth no co uz? nabuduce :-)
@paploska nabuduce, dones nieco sladke ako bodku za spravami :-)
@martinis ta vnat sa ti nezda dost zelena???!!! :-), bol aj rukolovy salat
@peppa redukovat znamena zmensovat, napr. objem, hmotnost a pod., v tomto pripade o zmensenie objemu odvarenim tekutiny, ved pogoogli
alebo palacinky :-)
@paploska beriem to prve, aj ked netusim co to je, ale vyzera to super :-)
@bozulka dakujem, ten salat bol vedla v miske, ja nemam rada, ked to mam na jednom tanieri
@giussa dakujem