
Vegánsky hotdog po taliansky
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v...

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

Sezamové tofu kocky
Recept z mojej najobľúbenejšej vegetariánskej kuchárky The Essential Vegetarian Cookbook.

Proteínové palacinky
Do mlieka nasypeme proteín (ja som použila čokoládový), zmiešame a vylejeme do misky s ostatnými ingredienciami....

Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....

Jarná krémová polievka z cukrového hrášku s čerstvou mätou
Dostala som cukrový hrášok v strukoch, ktorý som vylúpala a uvarila som z neho sviežu lahodnú...

Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...

Hubová omeleta
Sterilizované huby v slanom náleve chvíľu podusíme na masle s korením, paprikou a cesnakom (podľa potreby...

Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

PC raňajky o 5:30hod
Určite to poznáte. 5:15-budíček, rýchla osobná hygiena, príprava jedla a o 5:30 raňajky pri PC a na...

Kvaková polievka s morčacou pečeňou
Zo včera mi zostalo trošku pečene a skončila v tejto polievočke (946 kJ).

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...

Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....

Palacinkové lievance z tvarohom
Na začiatku som si pripravil palacinkové cesto z mlieka, vajec a múky. Nechal so ho...

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...

Cícerove placky s tekvicovou omáčkou
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbene. Je nesmierne jednoduché, rýchle a samozrejme zdravé...

Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami
Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli,...

Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...