Mäsové guľky s omáčkou

podravka - fotkapodravka, 10. decembra 2016
Mäsové guľky s omáčkou
Foto: podravka

Komerčný recept
Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

4
porcie
55 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (zmes hovädzieho a bravčového)
1 ks
60 g
2 pretlačené strúčiky
1 lyžica
1/4 lyžičky
1 lyžička
Omáčka:
3 lyžice
1 strúčik
390 g
100 ml
100 ml
1 lyžička
1/4 lyžičky
1 kocka
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, Podravka ochucovadlom a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.

  3. 3

    Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami Podravka. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky Podravka, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón Podravka.

  4. 4

    Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.

  5. 5

    Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.

  6. 6

    Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: