Foto: podravka
Komerčný recept<br />Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g (zmes hovädzieho a bravčového) |
|
1 ks |
|
60 g |
|
2 pretlačené strúčiky |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
1/4 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
Omáčka: | |
3 lyžice |
|
1 strúčik |
|
390 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 lyžička |
|
1/4 lyžičky |
|
1 kocka |
|
|
|
|
|
400 g |
|
Postup
-
1
Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, vegetou a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
- 2
Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
- 3
Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón.
- 4
Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
- 5
Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.
- 6
Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu