Foto: jenni
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske si zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom. Pridáme rozpustený kokosový olej. Do mlieka si pridáme jablčný ocot, premiešame a vylejeme do sypkej zmesi. Celú zmes vymixujeme do hladka mixérom.
- 2
Dávajte pozor, panvica musí byť poriadne rozpálená, inak by sa vám lievance nemuseli podariť. Takže, panvicu poriadne rozpáľte, nalejte na ňu malé množstvo oleja. Fakt stačí málo, taká jedna čajová lyžička bude úplne stačiť. :)
- 3
Keď sa vám na ceste začnú tvoriť bublinky, je ten správny čas, aby ste lievanec otočili na druhú stranu. Z uvedeného množstva vám vyjde asi 6-8 lievancov, záleží to od ich veľkosti. Dozdobiť ich môžete podľa vašej chuti a fantázie, ja som ich podávala s nakrájaným banánom, vanilkovým pudingom a pomletými lieskovými orieškami. Prajem dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu