Špenátové palacinky plnené kuracinou

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 13. augusta 2015
Špenátové palacinky plnené kuracinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 ml
500 g
150 g
60 g
1 PL
1 ks
150 ml
100 g
200 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby vložíme špenát, vajce, mlieko a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme štipku soli a múku a všetko spolu spojíme do hladkého palacinkového cesta. Potom umyjeme a osušíme kuracie mäso.

  2. 2

    Panvicu zohrejeme na miernom ohni a z cesta upečieme klasické palacinky. Potom panvicu opäť rozohrejeme, nalejeme do nej olej a sprudka urestujeme na rezančeky pokrájané kuracie mäso.

  3. 3

    Keď sa mäso zatiahne, pridáme na kolieska pokrájanú jarnú cibuľu a na kocky pokrájanú uvarenú zeleninu, cesnak, všetko spolu prehrejeme a dochutíme soľou a korením. Napokon panvicu stiahneme zo zdroja tepla, primiešame syr a posekanú pažítku.

  4. 4

    Zmesou naplníme palacinky, uložíme na tanier a prelejeme syrovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že syr a smotanu vlejeme do rajnice, na miernom ohni privedieme takmer do varu a za stáleho miešania syr rozpustíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Syry, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Kuracina (4)

Diskusia k receptu

seaton
Ukladám, aby som nezabudla keď sa vrátim domov. Nebude také krásne ako od šefkuchára a le pochutíme si.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam.