Špenátové palacinky plnené kuracinou
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 13. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do nádoby vložíme špenát, vajce, mlieko a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme štipku soli a múku a všetko spolu spojíme do hladkého palacinkového cesta. Potom umyjeme a osušíme kuracie mäso.
- 2
Panvicu zohrejeme na miernom ohni a z cesta upečieme klasické palacinky. Potom panvicu opäť rozohrejeme, nalejeme do nej olej a sprudka urestujeme na rezančeky pokrájané kuracie mäso.
- 3
Keď sa mäso zatiahne, pridáme na kolieska pokrájanú jarnú cibuľu a na kocky pokrájanú uvarenú zeleninu, cesnak, všetko spolu prehrejeme a dochutíme soľou a korením. Napokon panvicu stiahneme zo zdroja tepla, primiešame syr a posekanú pažítku.
- 4
Zmesou naplníme palacinky, uložíme na tanier a prelejeme syrovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že syr a smotanu vlejeme do rajnice, na miernom ohni privedieme takmer do varu a za stáleho miešania syr rozpustíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu