Králik na kyslo

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 4. augusta 2014
Králik na kyslo
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
200 ml
1 ks stredná
1 l




Postup

  1. 1

    Králika naporciujeme na väčšie kusy a z každej strany ich opečieme v hrnci.

  2. 2

    Po opečení kusy mäsa vyberieme a v hrnci urestujeme cibuľu, zalejeme ju vývarom, pridáme bobkový list a kusy králika. Varíme, kým nie je mäso mäkké.

  3. 3

    Nakoniec zahustíme smotanou, v ktorej rozhabarkujeme múku. Dochutíme octom a cukrom. Môžeme servírovať na haluškách.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mama robievala keď som bola ešte dieťa, doma u nej, králika na smotane, niečo ako paprikáš, a veľmi dobre, s haluškami, tu mi chýba červená paprika. Ale asi je to iný spôsob, lebo nie je ani cukor, ale len ocot a je tam tiež bobkový list, teda len na kyslo.
A @leomax , načo spomínaš @pustu , ani teraz jej nedáš pokoj, čo sem pletieš svoje názory......potom niet div, že sa rozprúdi nechcená diskusia, ak niekto zbytočne zapára, nehnevaj sa, ale je to tak.
ochino
Mňam-to vyzerá sľubne.Jednoduchý recept.Sladkokyslú chuť mám rád.
Osobne sa mi k tomu ale nehodia halušky-možno by som tam dal aj
knedľu alebo aspoň zemiakovú kašu.Ale to je individuálne.Niekedy vyskúšam.Recept je výborný.Nech sa darí šéfe.
pusta
@evanaaa , poviem ti, prečo zapáral @leomax. pôvodný názov bol totiž
Zajac na kyslo, ale bol opravený na Králik na kyslo, čo je správne.
predpokladal, že budem kritizovať, že to nie je zajac.
nekritizovala som, všimol si autor sám a opravil, toto si ale nevšimol @leomax. :-)
súhlasím inak s tebou, je to tak.
dakujem.
leomax
Veľmi dobre som si všimol, @pusta. Svoj komentár som písal, keď tam bolo zajac. Dobre viem, že to potom autor opravil.
pusta
@leomax , nebol žiaden dôvod sa obúvať do mňa, ja som to práve preto vôbec nekomentovala, bolo to už opravené.
pri inom recepte od profikuchára v minulosti som komentovala, že to nie je zajac a ani nebol, podložila som fotkami.
tak prečo rýpeš zbytočne?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia