Králik na kyslo
Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 4. augusta 2014
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 4. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králika naporciujeme na väčšie kusy a z každej strany ich opečieme v hrnci.
- 2
Po opečení kusy mäsa vyberieme a v hrnci urestujeme cibuľu, zalejeme ju vývarom, pridáme bobkový list a kusy králika. Varíme, kým nie je mäso mäkké.
- 3
Nakoniec zahustíme smotanou, v ktorej rozhabarkujeme múku. Dochutíme octom a cukrom. Môžeme servírovať na haluškách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A @leomax , načo spomínaš @pustu , ani teraz jej nedáš pokoj, čo sem pletieš svoje názory......potom niet div, že sa rozprúdi nechcená diskusia, ak niekto zbytočne zapára, nehnevaj sa, ale je to tak.
Osobne sa mi k tomu ale nehodia halušky-možno by som tam dal aj
knedľu alebo aspoň zemiakovú kašu.Ale to je individuálne.Niekedy vyskúšam.Recept je výborný.Nech sa darí šéfe.
Zajac na kyslo, ale bol opravený na Králik na kyslo, čo je správne.
predpokladal, že budem kritizovať, že to nie je zajac.
nekritizovala som, všimol si autor sám a opravil, toto si ale nevšimol @leomax. :-)
súhlasím inak s tebou, je to tak.
dakujem.
pri inom recepte od profikuchára v minulosti som komentovala, že to nie je zajac a ani nebol, podložila som fotkami.
tak prečo rýpeš zbytočne?