Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...
Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou
Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle...
Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...
Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...
Kuracie prsia so šampiňónmi
Mäso nakrájame na menšie kocky, osolíme a okoreníme. Pridáme olej a premiešame. Za občasného miešania...
Babičkine zemiačky
Takéto zemiačky robí moja svokra a- môj muž... Vo svokrinej rodine sa vraj robia odjakživa.....
Perkelt z morčacích žalúdkov
Morka sa počíta k pochúťkam v kuchyni. Kúpila som teraz nie celú morku, len morčacie...
Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...
Jednoduché fantastické raňajky
Som odchovaná na cibuľke. Mám ju rada ku všetkému... a takto vznikli aj tieto...
Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...
Košické - Kung pao
kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...
Bezlepkové lievance
Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, rozmiešame, kým sa droždie rozpustí.
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Bulharská skladaná torta
V chladničke zostala smotana na šľahanie, tak som rozmýšľala čo s ňou. Niet nad staré dobré...
Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...
Raňajky: Báčikova podrážka
Ahojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj...
Palacinky na holandský spôsob
Palacinky su v Holandsku popularne. Mame tu vela restauracii, kde sa podavaju iba palacinky...
Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...
Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...
Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...
Zeleninové noodles
Kto má rád ľahké jedlo a prvky ázijskej kuchyne si príde na svoje. Recept však nie...
Chlebové placky
Sama doma, hladná, v chladničke takmer nič až na 4 krajce suchého chleba. Vtedy...
Baklažánové karí
Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho...
Chorizo risotto á la KajusiQQ
Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)........
Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.