
Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...

Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...

Kuracie ragú s medovo-sójovou omáčkou
Na oleji krátko osmažíme nakrájané chilli papričky, na plátky nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme cibuľkovú...

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku
Samozrejme, ze klasicke jedlo takmer nikdy nesklame. No ak chcete vyskusat a ochutnat kacacinu s...

Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

Vegetariánske kelové závitky
Kedysi som bola "mäsková", ale s pribúdajúcim vekom som začala objavovať bezmäsité jedlá a najmä...

Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Cuketové rezance s tuniakom a paradajkami
Nízkokalorický rýchly letný obed alebo večera...

Panenka na paprike
Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme panenku, nakrájanú na kolieska a na cibuľke...

Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...

Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Sladká bravčová panenka
Nízkokalorická a elegantná večera vytvorená z bravčovej panenky na červenom víne a čučoriedkach je skutočne zaujímavou kombináciou...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Jablkové palacinky
Tento recept mám ešte od mojej babky a tá ho mala z televízie z vtedajšej relácie o...

Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...

Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...

Kajenské kurča so sladkými zemiakmi a kukuričným šalátom (Jamie Oliver)
Recept je z knihy Jamieho Olivera - 15 minute meals.

Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...

Chlebové placky
Sama doma, hladná, v chladničke takmer nič až na 4 krajce suchého chleba. Vtedy...

Zemiakové guľky v černicovej omáčke
Jednoduche gulky zo zemiakoveho cesta, obalene v struhanke s černicovou omackou :-)

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...