Praženica

pampuska92 - fotkapampuska92, 9. januára 2014

Ako stvorená na raňajky...

2
porcie

Suroviny

5 ks
1 ks
štipka
2 plátky
10 tenkých koliesok




Postup

  1. 1

    Nabijeme si vajíčka a rozmiešame ich.

  2. 2

    V hlbšej panvici orestujeme klobásu, pustila troška masti. Pridáme štipku soli a do panvice vlejeme rozmiešané vajíčka. Miešame, kým praženica neni hustá podľa vašej chuti.

  3. 3

    Podávame s pečivom, paradajkou a syrom.

Diskusia k receptu

brambora
nad prvou vetou som sa pousmiala - nabijeme si vajicka. :D prazenicku mas krasnu, my lubime trosku viac hustejsiu.
megdesign
Nabijeme si vajicka :))).... to ako ten vtip:

Farar robil malu potrebu na konci farskeho dvora a postipe ho "tam" vcela. Tak googlil a vygooglil, ze na to pomaha macanie v smotane.
Tak da do lavora smotanu, trenky dole a maca si "to"...
Pride do miestnosti mniska a cuduje sa:
"Ako sa to vybija som vedela, ale ako sa to nabija, to teda nie!"

:)))))))))))
jozka2
ha,ha,ha dobry vtip,mnisa usla na to prist ako sa t nabija.Ten syr by som pomiesala do prazenice dodal by jej dobru chut.
abdul
Oné, 5 vajec niekedy na raňajky stačilo, dnes striedmo len 3. Ách jaj... .
boxik
Prečo nie aj praženica je dobré jedlo , trochu ma zarazil vek kuchárky , pretože pri čítaní názvu jedla som autora tipoval tak na 12 rokov.
pampuska92
je to recept ako každý iný... a načo vymýšľať iný názov, keď takto to každý pozná....
jeka
Na masle,alebo oleji orestujeme cibulu (ja krajám na kocky),ale aby len trochu zmäkla,rozbijeme určitý počet vajíčok,posolíme ,okoreníme,zamiešame, alebo dáme si variť mlieko(2,5 dcl),do neho si vyklepeme vajíčka(3) a miešame,kým sa nám nespoja.Dobrú chuť.
mariamka
zatial som nabijala mobil a nejake tie baterky, ale ze aj vajicka su nabijatelne?, mily sleng :) prazenica ako ma byt fajna neprepecena, ci s klobasou ci slaninkou, netreba nad tym spekulovat, urobit a zjest, mojmu mlademu minule zhorela, @pampuska91 nechces ho za frajera ? :)
concord
No dievčina sa snaží. Musím sa priznať, že ma dievčina zaskočila s týmto receptom na toto jednoduché jedlo, ale potom som si spomenul na TV reláciu na Prime, kde robil praženicu Zdenek Pohlreich a ako dokázal aj na takomto banálnom jedle ako je praženica a ktoré priznajme si robíme ľavou zadnou,ukázať svoj kuchársky kumšt a z jednoduchého jedla, spraviť chutný pokrm. Takže dievča nech sa nenechá odradiť takými "kuchármi",ala afataga a jej kolegovia.
izabella929
náhodou tá praženica vyzerá super, chýva jej už uba hladné bruško.-))) inak nemá chybu...
pusta
náhodou spraviť dobrú praženicu je určité umenie a táto vyzerá super.
okrem iného, urobiť praženicu, sa ako skúška dáva kuchárom a divili by ste sa, koľkí nevedia urobiť správne praženicu.
caterina
suhlasim, ze vyzera skvele. Hned mi prisla chut na taketo ranajky, uz som ju nejedla ani nepamatam. Mnam! ;)
radost
môj muž si pred hodinkou nejak takto "nabil" vajcia-na slaninku-a dal na špagety..bože-tá vôňa..!!
mimoriadne chutná klasika..:-)
dorenika
akoze preco nie? nie kazdeho mama vari a niektore decka co pridu po skole domov si nevedia urobit ani zakladne jedla (moj brat takze on googli alebo mi pise na facebooku ako dlho varit parky alebo vajicka alebo spagety) takze nie kazdy kto googli sa snazi najst vychyrene francuzke pokrmy niektory su len hladny :D
ale nieje ta tvoja trochu riedka?
pampuska92
dakujem pekne za obhajobu a pozitivne reakcie :) tiež si myslim, že nie každý vyhladáva len nejaké špeciality.... tiež poznám ludí, ktorí majú problém aj s čajom..... ano, praženica je troška redšia, ale takú máme najradšej, hustejšia nám už nejde dole krkom....
concord
@radost
Ty si u tvojho muža asi o niečo koleduješ.Dúfam že nešiel po rebríku.
kuchticka
@radost , ty mi vzdy spravis radost s tvojou hlaskou a davanie vsetko "do late" :-)). Teda tvoj styl pisania mam velmi rada, pozdravujem.
hubata
@dorenika - trošku ma zarazilo že "nie každého mama varí" ..... a čo potom jedia keď majú deti, otca a aj tú mamu? Keď nie sú chorí teraz, o pár rokov budú z takej výživy (praženica, párky) mať problémy.

Aj Einstein mal len 24 hodín k dispozícii a čo dokázal ......
viera1
@hubata tých matiek je podľa mňa viac,ako si myslíme.Jedna sa vyjadrila,že sa nikdy nebude zaoberať takou primitívnou činnosťou akou je varenie a živia sa v McD...Jej deti v živote nejedli polievku a pozerali na taniere ako na jedlo z Marsu.V McD...nemajú polievky? Asi nie.A to mali deti 9 a 6 rokov.Dlho som to rozdychávala,ver mi. Aj tu jedna varecháčka písala,že mama nevie variť,tak sa na to dala ona.
boxik
Nič v zlom , ale prišlo mi trochu smiešne ak 21 žena uverejní recept na praženicu , nič viac a nič menej. Som otec 4 dcér a v 21 rokoch toho vedeli podstatne viac.
pampuska92
boxik, mne to smiešne nie je, ale pride mi to uplne normalne... najdu sa aj taky, ktorým zverejnenie takehoto receptu pomože, a ak si si nevšimol, na stranke je viac receptou s nazvom praženica, tak neviem prečo sa navážaš práve do toho môjho, a predstav si že toho viem podstatne viac....
brambora : nie.) zas taký jedák nie som .... je tam uvedené, že to je na 2 porcie :)
kimlo
@hubata ja osobne poznam dvoch kolegov z prace ktorych manzelky nevedia uvarit ani caj, a maju po 3 deti. Nastastie tych chlapov varenie bavi. A ked su mimo domova, zienky zoberu deti a zavezu babkam, aby nezomreli od hladu...recept na prazenicu je urceny hlavne im.
nadasky
Dobrý den. raz som si dal na služobke rano na hoteli praženicu..no naposledy....Tam rozmiešajú vajíčka vo vedšej miske a stoho je akože praženica brrr.Takže aj praženica ma nejaký postup,nehante dievčinu!Dobrú chuť!
ziziak
Praženica je skvelá vec. Popis je este lepší :P Ja osobne by som vajíčka spravil s červenou cibuľkou na masle.
taxitaxi
Ja len toľko, že... Myslím si, že väčšina z nás tu pridala "svoj" recept na to - ktoré jedlo...Nájde sa tu zopár originálnych receptov, ktoré nie všetci vieme alebo vzhľadom k dostupnosti surovín môžme uvariť - upiecť. Ale určite tu je niekoľko desiatok receptov na prípravu lososa, steakov, guľášov atď... Ak by to tak nebolo, táto stránka by bola identická s obyčajnou kuchárskou knihou... A ja sa radšej inšpirujem tu na Vareche.. Vo všetkom sa zdokonaľujeme celý život aj vo varení. Praženica s klobásou je chutná, mám ju rád a občas si ju takto pripravujem aj ja.
micanela
@hubata samozrejme, ze nie kazda mama vari - moja varila iba v sobotu ak bolo nutne a aj to nerada. Cez tyzden platilo, ze decka maju teply obed v skole a rodicia v robote. A co jedia deti? Predsa chleba.