Arabský chlieb plnený baklažánovo - zeleninovou zmesou fotorecept
Foto: babi
Mám rada ľahké zeleninové jedlá. Podobný recept som jedla na dovolenke v Kuwajte a keďže mi veľmi chutil, robím si ho aj Zobraziť celý popisMám rada ľahké zeleninové jedlá. Podobný recept som jedla na dovolenke v Kuwajte a keďže mi veľmi chutil, robím si ho aj tu- - s malými obmenami.
Suroviny
podľa počtu jedákov |
|
1 ks |
|
1/2 (prostredná časť) |
|
1 ks strúhaná |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti mletý |
|
2-3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Baklažán ošúpeme a nakrájeme na menšie kocky. V mise s dierkami posypeme soľou a dobre premiešame. Necháme vypotiť.
-
2
Potom dobre prepláchneme studenou vodou , necháme odkvapkať a pomocou papierových utierok osušíme.
- 3
Do hlbšej panvice dáme 2 PL olivového oleja a opečieme baklažán. Nie všetok naraz, ale postupne, aby pokryl len dno. Inak sa neopečie.
- 4
vyberieme do misy na papierovú utierku
- 5
kým sa praží baklažán, pripravíme si ostatnú zeleninu. Mrkvu na hrubo postrúhame, pór, papriku, baraní roh a cibuľku pokrákame na rezance. Keď máme celý baklažán opečený, dáme do tej istej panvice znovu 2 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú zeleninu.
- 6
popražíme málo osolíme a pridáme časť opečeného baklažánu - asi 2/3. Pridáme arabský kmín. Ja som dala 1 ČL . Je dosť aromatický, treba si naň zvyknúť ,preto zo začiatku dať radšej menej. Dobre premiešame.
- 7
ostatný baklažán rozmixujeme s 2-3 PL bieleho jogurtu
- 8
vzniknutú pastu vmiešajte do panvice. Kdo má rád cesnak teraz môže pridať - najlepšie pretlačený- Ja som nedávala, lebo mi nerobí dobre. Pridáme nasekaný petržlen a koriander. Ten má tiež výraznú chuť, /tak opatrne/
- 9
dobre premiešame. Arabský chlieb opatrne rozdelíme na dva pláty /pozor ,aby sa neroztrhol/
- 10
Každý naplníme zeleninou, pridáme biely jogurt a pokvakáme Grenadine Mollasse. Je to hustá nasladlá omáčka z granátového jablka. Tiež by som doporučovala opatrne
- 11
Zabalíme tak, že boky najprv preložíme a až teraz zatočíme. Servírujeme teplé. Je sa to rukami.
- 12
Nakoniec pridávam foto omáčky a arabského kmínu. Ja som si to doniesla, ale myslím,že v hypermarketoch ,alebo špecialnych predajniach to dostať. Omáčka sa dá využiť aj v iných jedlách
- 3
Recept zaujímavý a pekne spracovaný.Ako vždy.
Ukladám do KK.
varecha.pravda.sk/diskusie/rimsky-vs-indicky-kmin-rasca/1...
Pridala som na konci aj obrázok, kde je to napísané