Cestoviny s kuracím mäsom fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 26. apríla 2013
Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: babkamt

Niekedy sa mi nechce dlho stáť pri sporáku . Tak si to trochu uľahčím a uvarím niečo , čo je rýchlo hotové. Najskôr Zobraziť celý popisNiekedy sa mi nechce dlho stáť pri sporáku . Tak si to trochu uľahčím a uvarím niečo , čo je rýchlo hotové. Najskôr som si pripravila potrebné suroviny . No a potom je už za pár minút obed na stole.

Suroviny

500 g
400 g
1 ks
1 ks
150 g
1,5 PL
1 PL
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Očistila som si mrkvu. Pór , čínsku kapustu , hrubostennú červenú papriku aj mrkvu som nakrájala na hranoly.

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia som umyla a tiež som ho nakrájala na hranolky.

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si chilli sladkú omáčku na kura , sójovú omáčku a ustricovú omáčku .

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Samozrejme , nesmiem zabudnúť na čerstvý zázvor . Nedávam ho veľa . Je dosť aromatický .

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny sú pripravené , môžeme ísť variť. Vo woku som rozohriala olej. Na ňom som opekala mäso , kým pekne nezbelelo .

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K opečenému mäsu som najprv pridala mrkvu . Po chvíľke som pridala aj ostatnú zeleninu. Mäso som osolila , okorenila , pridala som chilli omáčku asi 1,5 pl lyžice , 1 pl sójovej omáčky 1 pl ustricovej omáčky .

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým som si dala do rýchlovarnej kanvici zovrieť vodu.

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cestoviny som vysypala do misky , zaliala ich horúcou vodou.

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po pár minútach boli instantné cestoviny hotové . Pridala som ich k mäsu , premiešala a môžeme ísť obedovať . Dobrú chuť.

    Cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jujoska
moje oblubene jedlo, mnam. Je to neuveritelne, ale robim presne s tymi istymi surovinami, len niekedy davam ryzove rezance. Rada si tam este nakoniec zamiesam na tenke pasiky nakrajanu alebo vidlickami potrhanu, poriadne upecenu omeletu z 1 vajca na 1 porciu, s malou lyzickou sojovej omacky. Je to dobrotka, vyskusaj ak chces...
mariamka
vyzera to velmi chutne, tie instantne rezance vidim prvy raz, vyzeraju celkom ako domace :) mozu sa dat aj klasicke co sa varia?
angast
výborné jedlo. Instantné rezance tiež nepoznám , to si musím zohnať,
lebo sú rýchlejšie uvarené ako klasické. Dávam široké biele, alebo zelené špenátové .
babkamt
@jujoska nabudúce spravím s vajcom podľa teba . Ja sa nebránim vyskúšať nové veci . @mariamka , myslím , že môžeš dať aj domáce cestoviny . @angast tie instantné rezance majú v Kauflande , videla som aj v Lídli .@izabella929 jasné , že domáce sú lepšie . Lenže som sa neskoro vrátila z túlačky a bolo treba niečo narýchlo uvariť .To, že som použila kúpené cestoviny je výnimka . Ináč si ich robím doma.
angast
@margaretka
aj domáce sú v podstate bez chute. Chuť budú mať podľa toho s čím ich budeš jesť. Tieto majú výhodu, že ich zaleješ vrelou vodou
a prakticky za chvíľu ich môžeš jesť.
tiginko
instantné sú rovnako dobré ako normálne kupované, ale presne ako hovorí @angast , sú rýchlejšie pripravené a nerozvaria sa ak ich pripravujete podľa návodu. Toto je pekný recept na nenáročnú "čínu" a tiež mám rada s upraženým vajíčkom ako @jujoska. Juj, hneď by som si dala, akosi som v robote vyhladla
lusinkab
Tak taketo varim aj ja ked sa mi nechce nic extra vyvarat alebo potrebujem nieco na rychlo uvarit. Ja zvyknem aj s tym vajickom ako poradila @jujoska ale trosku odlisne ako ma to moja indonezska kamoska naucila. Dat olej prihodit vajicko, urobit v tom oleji prazenicu,vybrat a do toho vypeku pridat chilli,cesnak a cibulu ktore boli trosku v maziari popretlacane,zlahka opiect a potom kurca, zeleninu a uz ked je vsetko ako ma byt tak supnut k tomu tie vajicka a rezance :-)
babkamt
@margaretka28 instantné cestoviny nie sú zlé . V podstate ti @angast odpovedala za mňa.@tiginko , to je dobré na uverejňovaní receptov , že vždy niekto pridá vylepšenie . Nabudúce skúsim s vajíčkom ako radí @tiginko .Určite to bude chutné .@lusinkab ďakujem za radu . Vyskúšam tvoj postup .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia