Kysnuté palacinky s trojakou plnkou

soncya - fotkasoncya, 18. februára 2012
Kysnuté palacinky s trojakou plnkou
Foto: soncya

Jeden z mojich najobľúbenejších dezertov. Opäť rýchle, bez váženia a merania!

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

  (hladká, polohrubá..)
 čerstvé
1 bal.
plnka Orechová:
Plnka maková:
Plnka čokoládová:




Postup

  1. 1

    Oddellíme si žĺtka od bielkov. V miske si vymiešame do penista žĺtky (ja zvyčajne 4) so štipkou soli a balíčkom vanilkového cukru. Keď máme vymiešané pridáme vlažnéí mlieko so štipkou cukru a rozdrobeným droždím (asi 1/3 kocky), ale len toľko, aby nám rozriedilo žĺtkovú masu (odhadom 2 dl). Do tejto riedkej masy prisypávam múku, miešam a pridávam múku, kým nám nevznikne hladká, hustá, kašovitá hmota. Túto hmotu rozriedim mliekom, na konzistenciu potrebnú na palacinky. Do tejto hmoty pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a po zapracovaní necháme odpočinúť. (ja asi 20-30 min.) Po tejto dobe začneme s pečením palaciniek, ak treba cesto ešte prípadne rozriedime mliekom.

  2. 2

    Hotové horúce palacinky plníme nasledovne: Palacinku pierkom (mašlovačkou) potrieme maslom, posypeme orechami zmiešanými s cukrom a zavinieme. Tak isto postupujeme aj pri zvyšných plnkách, len mak s cukrom premiešame s džemom (slivkový ale aj ríbezľový je fajn), a kakao premiešame s cukrom a vrstvíme na hrubo na pomastené palacinky. Hotové palacinky prekrajujeme na polovice a servírujeme. Pozn,: Na polovice z dôvodu toho, že je vidno plnku a môžeme zjesť z viac druhov bez výčitky, že sme zjedli veľa!! :o)) Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marijanka712
ešte som také palacinky nerobila je to zaujímavý recept nejak podobne robím dolky , ale vyskúšam iste je to dobrotka, kto má rád sladké jedlá
macusa
pane boze!! z toho obrazku mi padla sanka a oslintala som si cely stol!!
bejgi
to som nerobila, stojí za vyskúšanie :)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn

@Soncya ,chcela som sa spytat,ze ako davas tie palacinky do panvice ked su z kysnuteho cesta?nie su take riedke ako normalne ked sa vykysnu,dakujem za radu.chcela by som ich vyskusat vyzeraju velmi chutne!!!!!
ola111
Kysnuté palacinky som ešte nerobila,ale musia byť výborné...
babav
Vyborne su...ja robievam tiez kysnute ...od oka.Plnim jahodovym,alebo marhulovym dzemom ,polejem rozpustenou cokoladou a servujem so slahackou;-)
zdenka1009
Kysnuté som ešte nerobila, ale už sú v KK...tento týždeň sme mali palacinky s jablčkom a škoricou, tiež výborné...)
salinka
Tie musia byt vynikajuce, to ma este nenapadlo. Vyskusam, dakujem za recept.
tykadielko
ešte nikdy som takéto palacinky nepapkala a ani o nich nepočula....to vyskúšam....ďakujem za receptík :D
soncya
@pn cesto musí mať klasickú palacinkovú konzistenciu.
olusa
výborné, este som ich dochutila šlahackou a čokoládou :) a už sú fuč :D
anina6
nádhera, len škoda, žes sa nedajú ochutnať, palacinky máme radi aj my, tak vyskúšam aj tie kysnuté . mňam
martaja
super recept, ale ja som ho (podľa mňa:)) ) troška vylepšila a to tak, že som vynechala droždie a boli super - nadýchané,
vdaka za výborný recept, Soncya, všetkým milovníkom palaciniek vrelo odporúčam :)
soncya
@martaja , samozrejme, že je možné recept obmieňať, na to je tu. Len bez droždia máš recept na výborné univerzálne obyčajné palacinky. Čaro kysnutých je práve v tom droždí. :-)
teším sa, že ti poslúžil.
alali
krasne sa ti podarili. moja starka robieva len taketo. ked niekomu poviem o palacinkach z kysnuteho cesta tak na mna pozera ako na blba.ja som ich robila raz, ale to bol nekonecny pribeh, lebo cesto v hrnci ako kyslo neubudalo ale stale pribudalo :D
kukulienka71
@soncya , páči sa mi ten recept, zase niečo nové pre mňa:-) ukladám a určite vyskúšam. Hlavne sa mi páči, že ich prekrojíš na polovice, to je fakt praktické, hne´d vidieť, ktorá je aká:-) Ďakujem!
kukulienka71
je to dosť výdatné cesto, aj keď sa mne osobne zdá suchšie, do polovice som pri pečení pridala olej, robila som všetky tri plnky, plus do orechovej som pripašovala aj čerstvé pšeničné klíčky. Pochutili sme si!

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Práve som ich dokončila. Sú ozaj výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia